Banner 980x90

Preiļu novadā iegādāsies aprīkojumu cīņai ar malu zvejniekiem

Daugavpils, 4. apr., LETA. Preiļu novada domes Attīstības daļas speciālisti sagatavos un iesniegs izskatīšanai Zivju fondā projektu, kurš paredz iegādāsies aprīkojumu zivju resursu aizsardzības pasākumu nodrošināšanai novada ūdenstilpnēs.

Kā aģentūru LETA informēja Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore Ilona Vilcāne, īstenojot projektu "Zivju resursu aizsardzības pasākumu nodrošināšana Preiļu novada ūdenstilpnēs", paredzēts iegādāties binokli ar attēla stabilizēšanas funkciju un 14x lielu palielinājumu, kas nodrošinās pārkāpēju saskatīšanu no liela attāluma, un digitālo fotokameru ar 65x lielu optisko palielinājumu, kas nodrošinās augstas kvalitātes attēlus.

Lai veiktu biežākus un pilnvērtīgākus ūdenstilpņu apsekošanas reidus pat nepieejamās vietās, plānots iegādāties dronu ar tālvadības pulti. Tā darbības rādiuss būs līdz pat 6000 metru, lidojuma laiks ar pilnu uzlādi - 28 minūtes, bet lidošanas ātrums - līdz 20 metriem sekundē.

Projekta "Zivju resursu aizsardzības pasākumu nodrošināšana Preiļu novada ūdenstilpnēs" kopējās izmaksas ir 2975 eiro. Projekta apstiprināšanas gadījumā tā finansējums 100% apmērā paredzēts no Zivju fonda finanšu līdzekļiem. Projektu paredzēts īstenot laika posmā no šī gada maija līdz novembrim.

Pēdējos trīs gadus Preiļu novada pašvaldība ar Zivju fonda atbalstu aktīvi pavairojusi zivju resursus Pelēču ezerā - laika periodā no 2012. līdz 2016.gadam ezerā ielaisti 23 000 zandartu mazuļi un 23 000 līdaku mazuļi. Diemžēl pašvaldības policijas reidos konstatēts, ka Preiļu novada ezeros turpinās nelikumīga zivju izķeršana - tīkli tiek izlikti naktī un izņemti ļoti agri no rīta.

Lai pašvaldības policija, nodrošinot zivju resursu aizsardzību, varētu operatīvi apkarot pārkāpējus diennakts tumšajā laikā, nolemts iegādāties minēto aprīkojumu.

Iepriekšējos gados ar Zivju fonda atbalstu pašvaldība ir iegādājusies termokameru, ar kuras palīdzību iespējams tumsā saskatīt pārkāpējus līdz 315 metru rādiusā, divi jaudīgi LED lukturi, kas ļauj viegli orientētos tumsā, kā arī nakts redzamības optiskā ierīce. Tāpat pēdējos gados ir iegādāta piepūšamā gumijas laiva, laivas motors un laivas pārvadāšanas piekabe.

Tā kā Preiļu novada ezeri ir pieejami lielam iedzīvotāju skaitam, vistiešākie ieguvēji no projekta realizēšanas būs vietējie iedzīvotāji, kā arī tūristi un interesenti no citiem Latvijas novadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)