Banner 980x90

Preiļu novada domē vairākumu ieguvušais partiju apvienības saraksts sadarbosies ar "Saskaņu" un "Vienoti Latvijai"

Daugavpils, 13.jūn., LETA. Pašvaldību vēlēšanās Preiļu novadā uzvarējušais un vairākumu domē ieguvušais apvienotais Latgales partijas, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Zemnieku savienības saraksts varēt sadarboties ar "Saskaņu" un partiju "Vienoti Latvijai", aģentūrai LETA pastāstīja apvienotā saraksta līdere, pašreizējā Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda.

"Lai arī oficiāli nekādas vienošanās ar minēto politisko spēku pārstāvjiem pagaidām nav parakstītas, ir panāktas mutiskas vienošanās par sadarbību. Patlaban koalīcijas paplašināšanas nolūkos sarunas turpinās arī ar citu domē ievēlēto politisko spēku pārstāvjiem," skaidroja Plivda.

Preiļu novada domes jaunā sasaukuma pirmā sēde plānota jau šo ceturtdien, 15.jūnijā.

Kā liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājas lapā, vēlēšanās apvienotais saraksts ieguvis 50,26% vēlētāju balsu un astoņas no 15 deputātu vietām pašvaldībā. Preiļu novada domes deputāta mandātus no šī saraksta saņems Plivda, kā arī Juris Erts, Lauris Pastars, Ineta Liepniece, Raimonds Rubins, Iveta Stare, Juris Želvis un Valentīna Madalāne.

Otro vietu un trīs deputāta mandātus ieguvusi Latvijas Reģionu apvienība ar 16,14% balsu, savukārt trešajā vietā ar 14,1% balsu un diviem mandātiem ir Latvijas Zaļā partija. Šīs partijas domē pārstāvēs attiecīgi Juris Vucāns, Aigars Zīmelis un Ārijs Vucāns un Māris Leikučs un Zigmārs Erts.

Tālāk seko "Saskaņa" ar iegūtu 6,67% un partija "Vienoti Latvijai" - 5,44% atbalstu, katrai no tām - pa vienam mandātam. Domē iekļuvuši attiecīgi Ēvalds Vilcāns un Nadežda Hļebņikova.

Savukārt 5% barjeru nav pārvarējusi Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, saņemot 3,43% balsu un partija "No sirds Latvijai" ar 2,4% lielu atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)