Banner 980x90

Preiļu novadā būtiski pieaug maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu

Daugavpils, 1.marts, LETA. No šodienas maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Preiļu novadā būs 13,19 eiro par vienu kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa, kas ir par diviem ar pusi eiro jeb 23,4% vairāk nekā līdz šim.

Kā aģentūru LETA informēja Preiļu novada pašvaldībā, tarifa pieaugums ir saistīts ar grozījumiem Dabas resursu nodokļa likumā. No šā gada dabas resursu nodokļa likme par sadzīves atkritumu apglabāšanu ir 25 eiro par tonnu līdzšinējo 12 eiro vietā. No 2018.gada dabas resursu nodoklis būs 35 eiro, no 2019.gada - 43 eiro, bet no 2020.gada - 50 eiro par tonnu.

Dabas resursu nodokļa likme tiek paaugstināta, lai samazinātu poligonos apglabājamo atkritumu apjomu un veicinātu atkritumu otrreizējo izmantošanu un pārstrādi.

SIA "Preiļu saimnieks" maksā dabas resursu nodokli par poligonā "Cinīši" nodoto sadzīves atkritumu apglabāšanu.

Šķiroto atkritumu īpatsvars Preiļu novadā no 4,79% aizpagājušajā gadā pērn ir pieaudzis līdz 6,87%. 2016.gadā uz Demenes atkritumu poligonu "Cinīši" tika aizvestas 2153,8 tonnas sadzīves atkritumu, bet otrreizējai pārstrādei nodota 147,61 tonna atkritumu. Gadu iepriekš šie rādītāji bija attiecīgi 2203,3 un 105,54 tonnas.

Preiļu novada iedzīvotājiem ir dota iespēja šķirot gandrīz visus otrreiz pārstrādājamo atkritumu veidus. Preiļu pilsētā ir 22 dalīti vākto atkritumu laukumi un pa vienam laukumam lauku teritorijās Aizkalnē un Līčos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)