Banner 980x90

Preiļu 1.pamatskolā un J.Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā par 2,4 miljoniem eiro uzlabos mācību vidi

Daugavpils, 9.apr., LETA. Īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītu projektu, Preiļu 1.pamatskolā un J.Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā tiks uzlabota mācību vide, aģentūru LETA informēja Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle.

Projekta "Preiļu novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana un modernizēšana" gaitā abās skolās tiks uzlabota mācību vide un infrastruktūra, nodrošinot izglītojamo vajadzībām atbilstoša vispārējās izglītības pakalpojuma pieejamību un sekmējot kompetenču pieejā balstītu vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu.

Preiļu novada domes Attīstības daļas projektu vadītāja Līga Upeniece informēja, ka mācību vides modernizēšanas nolūkos tiks pārbūvētas un atjaunotas abu izglītības iestāžu telpas, iegādāts moderns informācijas un komunikāciju tehnoloģiju aprīkojums mācību procesa nodrošināšanai, mācību klašu telpās iegādātas jaunas mēbeles gan skolēnu, gan skolotāju darbam. Atjaunoti tiks arī abu izglītības iestāžu vecie mācību korpusi.

Viena no svarīgākajām projekta darbībām ir vērsta uz dabaszinātņu jeb STEM mācību priekšmetu attīstību 7.-9.klasēm. Tāpēc Preiļu Valsts ģimnāzijā tiks veidots un aprīkots jauns fizikas un ķīmijas mācību priekšmetu kabinets ar laboratorijām. Savukārt Preiļu 1.pamatskolā tiks veidots un aprīkots apvienotais fizikas, ķīmijas un bioloģijas mācību priekšmetu kabinets ar laboratoriju.

Finansējums tiks izmantots arī abu izglītības iestāžu sporta infrastruktūras sakārtošanai. Pie pamatskolas tiks pabeigta sporta laukuma atjaunošana, papildinot to ar āra vingrošanas rīku joslu un teritoriju norobežojošu žogu. Savukārt ģimnāzijā tiks atjaunotas sporta zāles ģērbtuves.

Ģimnāzijas dienesta viesnīcā tiks veikts daļējs telpu remonts un nodrošināta vides pieejamība personām ar kustību traucējumiem. Savukārt reģionālā metodiskā centra vajadzībām tiks iegādāts tiešsaistes komunikācijas aprīkojums un mēbeles.

Kopējā līguma summa ir 2 417 450 eiro. Projekta īstenošanai piešķirtais ERAF finansējums - 1 799 767 eiro, valsts budžeta dotācija - 132 918,63 eiro, pašvaldības finansējums - 398 756 un publiskās neattiecināmās izmaksas - 86 008 eiro. Projekts noslēgsies 2020.gada 31.decembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)