Banner 980x90

Preiļos vīrietis ar nelikumīgi glabātu ieroci nošauj suni

Daugavpils, 25.okt., LETA. Preiļos aizdomās par suņa sašaušanu policijas darbinieki aizturējuši kādu 1957.gadā dzimušu vīrieti un konfiscējuši nelikumīgus ieročus, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Informāciju no Preiļu iedzīvotājiem par to, ka pilsētā bijuši dzirdami šāvieni un, iespējams, ticis nošauts suns, policijas darbinieki saņēma pagājušās nedēļas nogalē. Reaģējot uz saņemto informāciju, notikuma vietā nekavējoties ieradās Preiļu iecirkņa policisti, kuri apsekojot norādīto teritoriju, zālājā konstatēja suņa līķi ar šautām brūcēm ķermenī.

Izmeklējot notikušo, likumsargi noskaidroja iespējamo šāvēju. Aizdomās turamās personas dzīvesvietā kratīšanas laikā tika atrasti un konfiscēti nelikumīgi ieroči - vienstobra medību bise un pneimatiskā šautene, kā arī tiem atbilstoša munīcija.

Pēc policijas rīcība esošās informācijas, nošautais suns dažas dienas pirms notikuma bija aizskrējis no saviem saimniekiem, kuri dzīvo citā pilsētas mikrorajonā, un visdrīzāk bija apmaldījies. Meklējot savas mājas, suns bija ieskrējis aizturētā pagalmā, pēc kā netālu no tā tika nošauts.

Saistībā ar notikušo turpinās izmeklēšana, aizdomās turamajam vīrietim par suņa nošaušanu draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 230.panta 1.daļas - par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā vai sakropļots, vai par dzīvnieka spīdzināšanu.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgās personas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Savukārt par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas - Krimināllikuma 233.panta 2.daļa - vainīgajam draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)