Banner 980x90

Preiļos prezentēs grāmatu "Latgalietis XXI gadsimtā"

Daugavpils, 27.apr., LETA. Sagaidot vēsturiskā pirmā Latgales kongresa simto gadskārtu, Preiļos tiks prezentēta grāmata "Latgalietis XXI gadsimtā", aģentūru LETA informēja Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle.

Sagaidot valsts simtgadi, 3.maijā Preiļos norisināsies 1917.gada Latgales kongresa simtajai gadadienai veltīti pasākumi. Plkst.11 tos ievadīs svētku dievkalpojums Preiļu Romas katoļu draudzes baznīcā. Stundu vēlāk viesu mājas "Pie Pliča" dārzā ikviens būs aicināts piedalīties grāmatas "Latgalietis XXI gadsimtā" prezentācijā. Pasākumu kuplinās Preiļu Valsts ģimnāzijas folkloras kopa "Rūtoj" un Preiļu novada Saunas pagasta folkloras kopa "Naktineica".

Viens no fotokonkursa organizatoriem un grāmatas "Latgalietis XXI gadsimtā" izveides idejas autors Igora Pliča atzīst, ka grāmata gan raisa atmiņas, gan arī parāda, kā cilvēki Latgalē dzīvo tagad.

Fotogrāmatas māksliniece ir Rēzeknes kultūras un tūrisma centra māksliniece Daina Salmiņa.

Pēcpusdienā plkst.15 Preiļu novada kultūras centrā visi būs aicināti uz fotokonkursa "Latgalietis XXI gadsimtā" izstādi un tikšanos ar darbu autoriem. Fotokonkursa uzvarētājiem tiks pasniegtas Preiļu novada pašvaldības sarūpētās naudas balvas, visi konkursa dalībnieki saņems Pateicības un suvenīrus.

Kopumā konkursam tika iesūtītas 2618 fotogrāfijas.

Fotokonkursa "Latgalietis XXI gadsimtā" izstāde Kultūras namā būs skatāma līdz 15.maijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)