Banner 980x90

Preiļos par 7097 eiro atjaunota piemiņas vieta politiski represētajiem

Jelgava, 20.aug., LETA. Preiļos, ieguldot 7097 eiro, atjaunota piemiņas vieta politiski represētajām personām, aģentūra LETA uzzināja Preiļu novada pašvaldībā.

Vieta atjaunota, īstenojot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansēto projektu "Politiski represēto piemiņas vietas atjaunošana". Desmito līdzekļu daļu piešķīra novada pašvaldība.

Vijas Dzintares veidotais piemineklis pie Preiļu Romas katoļu draudzes baznīcas uzstādīts 2003.gada 20.augustā, taču nesakopta palika siena pretī piemineklim. Īstenojot projektu, apkārtne labiekārtota, arī siena iekļauta kopējā ansamblī.

Darba veicēji - SIA "Preiļu celtnieks" valdes loceklis Egils Stikāns un tēlnieks Ivo Folkmanis - atzinuši, ka piemiņas atjaunošana nebija vienkārši kārtējais darbs, bet ieguldījums lokālās vēstures notikumu, lai arī ļoti skarbu, saglabāšanā un pilsētvides uzlabošanā.

Preiļu politiski represēto biedrība "Likteņa ceļš" aicina atsaukties vēsturnieku, kas varētu apkopot arī nogalināto nacionālās pretošanās kustības dalībnieku uzvārdus, kurus iemūžināt uz atjaunotās sienas, jo Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejā šī informācija ir fragmentāra.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)