Banner 980x90

Preiļos bez maksas konsultēs urologs

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Decembrī noslēdzas 2015.gada ziemas sezonas bezmaksas urologu vizītes Latvijas lauku reģionos, pilsētas informācijas portālam Preili24.lv pavēstīja Kristīne Bambe, Latvijas Urologu asociācijas (LUA) komunikācijas konsultante.

Piektdien, 4.decembrī no plkst.11.00 "Preiļu slimnīcā" (Raiņa Bulvārī 13)  pieņems urologs Sergejs Beketovs.

Vīrieši tiek aicināti izmantot iespēju un bezmaksas saņemt konsultāciju vīriešu prostatas veselības jautājumos.

Kopš 2014.gada nogales Latvijas Urologu asociācija iniciē vīriešu veselības atbalsta kampaņu reģionos, kuras ietvaros speciālisti dodas uz lauku rajoniem, lai vīriešiem sniegtu iespēju pārbaudīt savu veselību bez maksas. Kā liecina pēdējā "Slimību profilakses un kontroles centra" (SPKC) pētījuma dati par 2014.gadu, no ielaista prostatas vēža Latvijā dzīvību zaudēja 409 vīrieši, bet tika diagnosticēti 1114 jauni prostatas vēža gadījumi, no kuriem lielākā daļa jauno pacientu tika atklāti tieši lauku reģionos, kur vīriešiem ikdienā ir limitēta iespēja nokļūt pie urologa un veikt nepieciešamās veselības pārbaudes.

Viena no izplatītākajām vīriešu veselības problēmām, kas saistīta ar hormonālājām izmaiņām, vīrietim novecojot, ir palielināta prostata jeb labdabīga prostatas hiperplāzija (LPH). Labdabīga prostatas palielināšanās nav prostatas vēzis, un tā par tādu arī nevar attīstīties, tajā pašā laikā dažkārt simptomi ir ļoti apgrūtinoši, negatīvi ietekmē dzīves kvalitāti un tiem nepieciešama atbilstoša ārstēšana.

"Pēdējos gados praksē ir vērojams jauno pacientu skaita pieaugums, kas patiesībā ir ļoti pozitīva tendence, jo tiek atklātas reālas diagnozes, kurām varam palīdzēt. Prostatas vēzis ir visnotaļ viltīga slimība, no kuras nav pasargāts neviens vīrietis, taču ar mūsdienu medicīnas tehnoloģijām to ir iespējams ārstēt. Speciālistu izbraukumi uz lauku reģioniem ir lieliska iespēja, kuru vīriešiem ir jāizmanto, " komentē medicīnas zinātņu doktors, asociētais profesors un "Latvijas Urologu asociācijas" prezidents Dr. Egils Vjaters.

Lai risinātu šo problēmu Latvijas Urologu asociācija sadarbībā ar Latvijas Lauku Ģimenes ārstu asociāciju un "MFD veselības grupu" decembrī turpinās reģionālās vizītes, kurās ikvienam vīrietim būs iespēja konsultēt speciālistus un noskaidrot savu veselības stāvokli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)