Preiļos aizvadīta Kartupeļu diena

Vietējie kartupeļu audzēšanas entuziasti iepazīstināja izstādē ar pašu izaudzētajiem kartupeļiem un to šķirnēm, ko papildināja Preiļu konsultāciju biroja speciālistes Ineses Magdaļonokas stāstījums par kartupeļu audzēšanas īpatnībām, slimībām un to ieceļošanas vēsturi.
Pasākuma otrā daļa bija kartupeļu ēdienu degustācijas laiks. Kā pirmie savu sagatavoto ēdienu – kartupeļu kotletes - prezentēja Preiļu 2. vidusskolas 7.klase ar savu audzinātāju Ilonu Podskočiju un audzēknes Annas Andrejevas atraktīvo stāstījumu par šī ēdiena recepti. Ar saviem kulinārijas brīnumiem klātesošos cienāja Tekla Bekeša un Natālija Rubine.
Idejas autores ir Marija Briška un Natālija Rubine, savukārt kartupeļu izstādes autores: Iveta Stašulāne, Dzidra Preise, Natālija Rubine, Tekla Bekeša, Silvija Ivanovska, Silvija Šņepste.