Banner 980x90

Plivdam uzvara spēkavīru čempionāta otrajā posmā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 9.jūlijā, Viļakas brīvdabas estrādē norisinājās "Triobet Latvijas Spēkavīru čempionāta" otrais posms. Astoņu atlētu konkurencē uzvaru kopvērtējumā izcīnīja Artis Plivda, otrajā vietā palika Aivars Šmaukstelis, bet trešajā – Edgars Andersons, pilsētas informācijas portālu Preili24.lv informē Biedrības "Stiprinieku republika" pārstāve Elīna Gārbena.

Šoreiz par uzvaru spēkiem mērojās astoņi atlēti, to vidū Aivars Šmaukstelis, Artis Plivda, Edgars Andersons, Raivis Mundiciems, Magnuss Vucāns, Otomārs Skreija, Didzis Zariņš un pirmo reizi šī sportaveida elitē sevi pierādīja arī 23 gadus jaunais spēka trīscīņas meistars Sandis Ķiploks no Gulbenes.

Visu sacensību laiku sīva cīņa noritēja starp Aivaru Šmauksteli un Arti Plivdu. Jau pirmajā diciplīnā, mucu mešanā pāri latinai, preilietis parādīja, ka pirmajā posmā gūtā trauma viņam nav traucējusi saglabāt teicamu sportisko formu – izcīnīta uzvara, pievarot visas mucas 12,71 sekundēs. Savukārt atbildes gājienu Šmaukstelis izdarīja "Triobet" baļķa celšanā (125 kg), triumfējot ar 10 reizēm. Plivda pacēla deviņas reizes, dalīta otrā pozīcija ar Didzi Zariņu.

"Škoda" automašīnas vilkšanā no zemes atkal veiksmīgāks izrādījās Plivda, viņš ar 340 kg tika galā 14 reizes. Šmaukstelis spītīgi turējās pretī, bet beigu beigās piekāpās ar paceltām 12 reizēm.

"Fiskars" krucifiksā ar nedaudz vairāk kā divu sekunžu pārsvaru pirmo vietu izcīnīja Plivda (64,34 sekundes), bet par pārsteigumu parūpējās Otomārs Skreija no Stelpes. Viņam otrā vieta ar 62,16 sekundēm, Šmaukstelim trešais labākais laiks - 61,22 sek.

"RERE Grupas stafetē", kas sastāvēja no trīs posmiem – 330 kg smagu nēšu nešana, fermera pastaiga, turot katrā rokā pa 125 kilogramiem un 100 kg smagas mucas nešana - labāko trijnieks nedaudz pamainījās. Augstāko rezultātu, proti, 34,82 sekundes, uzrādīja kuldīdznieks Edgars Andersons. Aiz viņa kā otrais palika Aivars Šmaukstelis (36,84 sekundes), bet trešais – Didzis Zariņš.

Noslēdzošajā vingrinājumā, atlanta akmeņu mešanā pāri 120 cm augstai latinai, notika izšķirošā cīņa, kurā pārsvaru izdevās nosargāt Artim Plivdam. Aivars Šmaukstelis spēja pārmest 160 kilogramus smagu akmeni sešas reizes pāri augstumam, kas bija par vienu mazāk nekā uzvarētājam.

Galarezultātā otrā posma kopvērtējumā zelts ar 43,5 punktiem tika Artim Plivdam, sudrabs Aivaram Šmaukstelim, zaudējot vien trīs punktus, bet bronza kuldīdzniekam Edgaram Andersonam.

No piektdienas, 15.jūlija, līdz svētdienai, 17.jūlijam, pirmo reizi Latvijā risināsies atsevišķas "Triobet Latvijas Spēkavīru čempionāta" sacensības – spēkavīru strongatlons, kurā atlēti startēs pa pāriem. Piektdienā, 15.jūlijā, spēka mitriķi viesosies Krāslavā, sestdien, 16.jūlijā, Līvānos, bet svētdien, 17.jūlijā, sacentīsies Kuldīgā.

Sīkāka informācija par spēkavīru sportu un notiekošajām sacensībām mājaslapā www.stiprinieki.lv.

2016.gada spēkavīru sezonas galvenais partneris "RERE Grupa". Ģenerālsponsors "Triobet", atbalsta "Škoda", Latvijas Nafta un "Fiskars". Informatīvie atbalstītāji "Rīga TV24" un sportacentrs.com, radio "Star FM". Organizē biedrība "Stiprinieku republika".

Vairāk fotogrāfijas skatīt šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)