Banner 980x90

Piebalgam nav skaidrojuma, kāpēc "Vienotības" reitingi nekāpj

Andris Piebalgs/ Foto no video
Andris Piebalgs/ Foto no video
Nav skaidrs, kāpēc "Vienotības" reitingi augustā slīdējuši uz leju nevis kāpuši, piektdienas, 2.septembra, rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

"Jūnijā un jūlijā ["Vienotības"] reitings aizgāja uz augšu. Man likās, ka tam ir jāstabilizējas. Kas augustā noticis, man ir grūti analizēt," norādīja Piebalgs.

Tomēr viņš neuzskata, ka īstenotā stratēģija partijas konsolidācijā un pamatvirzienos bijusi kļūdaina, līdz ar to pastāv cerība, ka septembrī "Vienotības" reitingi atgūsies. "Mans mērķis paliek tas pats - divciparu [reitinga] skaitlis decembrī," uzsvēra Piebalgs.

Viņš atgādināja, ka tad, ja minētais mērķis - vismaz 10% reitings - netiks sasniegts, viņš neapšaubāmi par to uzņemsies politisko atbildību. Piebalgs gan tieši neatbildēja uz jautājumu, vai politiskās atbildības uzņemšanās nozīmēs atkāpšanos no partijas līdera amata.

Kā ziņots, saskaņā ar socioloģisko pētījumu centra SKDS datiem, augustā partijas "Vienotība" reitings nokrities līdz vēsturiski zemākajai atzīmei - 4,2%, kas ir par 2,1 procentpunktu zemāk nekā jūlijā.

Savukārt "Latvijas faktu" veiktās aptaujas dati liecināja, ka augustā par "Vienotību" Saeimas vēlēšanās būtu gatavi balsot 5,8% vēlētāju, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā jūlijā.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)