Pieaug pieprasījums pēc "Lāču" pilngraudu rudzu maizes
Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pārdošanas apjoms augstvērtīgās pilngraudu rudzu maizes segmentā "Lāčiem" ir palielinājies par 5,3%. Uzņēmums rudzu maizi arī eksportē uz ASV, Lielbritāniju, Igauniju un citām valstīm, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē SIA "Lāči" Mārketinga vadītāja Ieva Miežubrāle.
Rudzu maize jau kopš uzņēmuma dibināšanas ir "Lāču" ceptuves pamatprodukts - no visas ceptuvē saražotās maizes apjoma 80% ir tieši rudzu maize. Pārdošanas apjoma pastāvīgs un stabils pieaugums liecina, ka šādu produkciju novērtē arī pircēji, kuri arvien lielāku uzmanību pievērš produkta sastāvam, kas rakstīts uz iepakojuma un kļūst arvien izglītotāki un prasīgāki attiecībā uz tā veselīgumu.
Kā atzīst uztura speciālisti, pilngraudu rudzu maize ir gan enerģijas un spēka avots, gan preventīvs līdzeklis, kas palīdz izvairīties no nopietnām veselības problēmām un cīnīties ar slimībām. Jāņem vērā, ka par pilngraudu maize tiek uzskatīta tikai tā maize, kuras cepšanā tiek izmantoti rupjie rudzu milti, kas satur visu graudu ar tā apvalku, endospermu un dīgli, tādējādi saglabājot visas rudzu grauda vērtīgās īpašības. Tādēļ mūsdienās ne mazāk būtiski ir saglabāt arī tradicionālo rudzu maizes cepšanas tehnoloģiju, kas nodrošina visu šo dabīgo un cilvēka organismam draudzīgo dabīgo izejvielu saglabāšanu produkta ražošanas procesa laikā.
Klīnisko pētījumu rezultāti apstiprina, ka rudzu maizes lietošanas uzturā pazemina holesterīna līmeni un asinsspiedienu, uzlabo vēdera trakta darbību, uztur sirds veselību un stiprina organisma imunitāti. Turklāt rudzu maize ir viens no labākajiem dažādu cilvēka organismam nepieciešamo uzturvielu un vitamīnu nodrošinātājiem, jo maizīte satur ogļhidrātus, olbaltumvielas, šķiedrvielas, B un PP grupas vitamīnus un minerālvielas, tai skaitā dzelzi, cinku, kalciju, fosforu, nātriju, kāliju, hromu, varu un magniju.
Uz sarakstu