Banner 980x90

Pašvaldības vadītāja: Preiļu slimnīcas līmeņa izmaiņas pavērs iespēju attīstībai

Daugavpils, 16.janv., LETA. Līmeņa izmaiņa Preiļu slimnīcai neuzliek pienākumu uzreiz veikt radikālas pārmaiņas tās darbībā vai pieņemt darbā jaunus speciālistus, taču paver iespējas iestādes tālākai attīstībai, aģentūrai LETA atzina Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda.

"Otrā līmeņa piešķiršana Preiļu lokālajai slimnīcai apliecina to, ka esam darbojušies pareizajā virzienā. Nākotnē praktiski viss būs atkarīgs no mums pašiem, kā spēsim piesaistīt ārstniecības iestādei jaunus medicīnas speciālistus un cik efektīvi spēsim apgūt slimnīcai piešķirto 1,7 miljonu eiro Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu," norādīja Plivda.

Patlaban Preiļu slimnīca turpina paplašināt tajā pieejamo pakalpojumu klāstu un ir atvērta sadarbībai. Mediķu piesaiste pašvaldība jau ir izveidojusi stipendiju fondu, stipendijas no kura šobrīd saņem jau trīs topošie mediķi.

Pašvaldības vadītāja pauda gandarījumu, ka centieni veicināt Preiļu slimnīcas attīstību ir pamanīti un novērtēti valsts līmenī, kā arī uzsvēra, ka ārstniecības iestāde gaida pakalpojumu saņēmējus ne tikai no Preiļiem un tuvējās apkaimes, bet arī no citiem Latgales un Latvijas novadiem.

Jau vēstīts, ka no veselības aprūpes sistēmas reformā iecerētajiem četriem slimnīcu aprūpes līmeņiem, Veselības ministrija (VM) vēlas pāriet uz pieciem, kā rezultātā Siguldā, Tukumā, Alūksnē un Preiļos slimnīcas līmenis paaugstināsies.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)