Banner 980x90

Pasludinās tiesas spriedumu lietā par 200 000 latu izzagšanu no Preiļu slimnīcas

Daugavpils, 13.sept., LETA. Latgales apgabaltiesa šodien plāno pasludināt spriedumu krimināllietā par aptuveni 200 000 latu (284 576 eiro) izzagšanu no Preiļu slimnīcas kontiem vairāku gadu garumā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Lieta nonākusi Latgales apgabaltiesā saistībā ar Preiļu slimnīcas iesniegto apelācijas sūdzību par Daugavpils tiesas spriedumu.

Daugavpils tiesa par aptuveni 200 000 latu izzagšanu no Preiļu slimnīcas kontiem vairāku gadu garumā apsūdzēto bijušo slimnīcas galveno grāmatvedi Elizabeti Sparāni atbrīvoja no kriminālatbildības un piemēroja viņai medicīniska rakstura piespiedu līdzekli.

Apsūdzība Sparānei celta pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas - par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Sākotnēji lietu skatīja Preiļu rajona tiesa, kura 2013.gada 17.aprīlī Sparāni atzina par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma pastrādāšanā un piemēroja viņai sodu - brīvības atņemšanu uz trim gadiem bez mantas konfiskācijas un bez policijas uzraudzības.

Apsūdzētā šo tiesas spriedumu pārsūdzēja, tāpēc lieta tika nosūtīta Latgales apgabaltiesai, kura 2016.gada maijā to nosūtīja jaunai izskatīšanai Daugavpils tiesā.

Dažas dienas pēc iespējamā nozieguma nākšanas gaismā un kriminālprocesa sākšanas Sparāne atbrīvota no darba slimnīcā. Toreizējais slimnīcas valdes priekšsēdētājs Jānis Anspoks iepriekš sacīja, ka slimnīcas nauda gadu garumā pa nelielām summām esot pārskaitīta uz Sparānei piederošās zemnieku saimniecības "Kumelītes" kontu.

Sparāne naudas pazušanu no slimnīcas raidījumam apstiprināja, sakot, ka "varbūt tā arī bija". Tomēr par to, uz kādiem kontiem nauda skaitīta, viņa runāt nevēlējās.

Anspoks uzsvēra, ka tieši viņš atklājis piesavināšanos, tiesa gan - gluži nejauši: "Diemžēl vadītājam šī informācija netiek pasniegta, ja pats neinteresējas, un arī vadītājs nevar visu zināt sīkumos, ka, attiecīgi veicot dažas manipulācijas datorā, nauda tiek pārskaitīta arī uz vienu otru citu kontu. Nejauši to atklāju. Tad arī uzreiz lieta tika nodota policijai, kas ar to nodarbojas."

Nauda ņemta pa dažiem tūkstošiem daudzos piegājienos, domājams, teju desmit gadu garumā. To nav pamanījuši arī auditori, kas ik gadu pārbauda slimnīcu. Uzņēmuma vadītājs uzskata - ja slimnīcas budžets ir aptuveni pusotrs miljons latu gadā, tad pamanīt dažus tūkstošus, kas ik gadu pazūd, nemaz neesot tik vienkārši.

Preiļu slimnīca pieder apkārtējām pašvaldībām, no kurām lielākie daļu turētāji ir Preiļu, Līvānu un Riebiņu novads. 2015.gada 4.septembrī SIA "Preiļu slimnīca" kapitāldaļu turētāju sanāksmē tika ievēlēts jauns slimnīcas valdes sastāvs, un par tās priekšsēdētāju kļuva Iveta Stare.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)