Banner 980x90

Par 9000 eiro iegādāts aprīkojums Preiļu parka dīķu un kanālu tīrīšanai

Rīga, 29.jūl., LETA. Preiļu novada pašvaldība iegādājusies aprīkojumu Preiļu parka dīķu un kanālu tīrīšanai, kas izmaksājis 9170 eiro, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Preiļu parks ir viens no ievērojamākajiem ainavu parkiem Latvijā. Parka dīķi un kanāli aizņem 13 hektāru platību. Sarežģītā sistēma ar trīs dīķiem un daudzām salām tika izveidota grāfu Borhu valdīšanas laikā, appludinot Preiļupi un tās divas pietekas. Pašlaik parka kanāli un dīķi, izņemot Dzirnavu dīķi, ir stipri aizsērējuši, ar biezu dūņu slāni un aizauguši ar ūdenszālēm.

Pašvaldībā skaidroja, ka iegādātais aprīkojums dos iespēju pakāpeniski attīrīt Preiļu parka dīķus un kanālus no piesērējuma un ūdenszālēm, pamazām atjaunojot ūdensteci un dīķu–kanālu sistēmu. Rezultātā Preiļu parks kļūs apmeklētājiem un tūristiem pievilcīgāks.

Aprīkojuma piegādātāja SIA "Flo-tex" speciālisti apmācīja divus Preiļu parka darbiniekus darbam ar aprīkojumu, vienlaikus izmēģinot aprīkojumu Preiļu parka apstākļos. Šogad dīķu tīrīšanu tiek plānots veikt rudenī, sākot ar tiem posmiem, kas ir vairāk apmeklēti. Darbā tiks izmantots uz pontona stiprināms dūņu sūknis un niedru pļāvējs.

Aprīkojumu pašvaldība iegādājās projekta "Ekotūrisma attīstība Latvijā un Lietuvā izmantojot ūdens resursus" īstenošanas gaitā. Tā izmaksas ir 9170 eiro, un 85% līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)