Banner 980x90

Pakalpojuma sniedzējs: Riebiņu iedzīvotāji par elektrības atslēgšanu bija informēti jau augustā

Rīga, 18.apr., LETA. Riebiņu iedzīvotāji par elektroenerģijas piegādes pārtraukšanu bija informēti jau 2018.gada augustā, rakstiskā atbildē aģentūrai LETA pauda pakalpojuma sniedzējs SIA "Agrofirma "Turība", kas ar 23.aprīli iedzīvotājiem pakalpojumu vairs nenodrošinās.

Uzņēmumā klāstīja, ka elektrotīkli vēsturiski pārgājuši agrofirmai, un pašlaik neesot iespējams noskaidrot, kādēļ tas ir noticis, un kādēļ šie tīkli nav pārņemti AS "Sadales tīkls" pārvaldībā.

Uzņēmumā pauda, ka tā funkcijās neietilpst elektroenerģijas pārvade, elektroenerģijas tirdzniecība, kā arī līdzekļu izlietošana šīs infrastruktūras sakārtošanā. Turklāt arī no iedzīvotājiem neesot saņemta nauda par elektroenerģijas pārvades līniju uzturēšanu. Agrofirmā apgalvo, ka visi līdzekļi, kas saņemti no iedzīvotājiem, novirzīti elektroenerģijas piegādātāja Sadales tīkls rēķinu apmaksai.

"Jautājums saistībā ar elektroenerģijas piegādes pārtraukšanu tiek cilāts jau vairākkārtīgi, Riebiņu ciemata iedzīvotāji tika informēti par to 2018.gada augustā. Uzskatām, ka iedzīvotājiem tika dots pietiekami ilgs laiks, lai spētu nodrošināt sava pieslēguma ierīkošanu," situāciju komentēja "Agrofirma "Turība", paužot, ka elektroenerģijas pārvades līnija savā īpašumā jāpārņem "Sadales tīklam", vai arī Riebiņu novada domei jārod iespēja pārņemt līniju savā pārvaldībā.

Jau vēstīts, ka elektroenerģijas pārvades līnija Riebiņos ir bezsaimnieka manta un pašreizējais elektrības piegādātājs "Agrofirma "Turība" paredz jau šomēnes pārtraukt sniegt elektrības sadales pakalpojumu apmēram 20 fiziskām personām un divām juridiskām personām, savukārt "Sadales tīkls" nevēlas pārņemt elektroenerģijas pārvades līniju.

Kā aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Naglis, elektroenerģijas pārvades līnijas ir tehniski sliktā stāvoklī, fiziski un funkcionāli novecojušas, turklāt "Agrofirmas "Turība" pamatnodarbošanās ir augkopība un lopkopība, tās funkcijā neietilpst nodrošināt elektroenerģijas piegādi un ar to saistītos uzturēšanas darbus, tāpēc uzņēmums gatavojas pārtraukt elektrības sadales pakalpojuma sniegšanu.

Riebiņu novada dome ir vērsusies arī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, lai veiktu izmaiņas "Sistēmas pieslēguma noteikumos elektroenerģijas sistēmas dalībniekiem", lai pārvades līnijas pārņemtu "Sadales tīkls". Tāpat pašvaldība ir informēta, ka elektrosadales pakalpojumus sniedzējs ir saņēmis Riebiņuciemata Parka un Ziedu ielas iedzīvotāju pieteikumus jaunu elektroenerģijas pieslēguma ierīkošanu pie "Sadales tīkla" elektrotīkla un, pamatojoties uz tiem, izsnieguši tehniskos noteikumus.

Savukārt "Sadales tīklā" aģentūrai LETA skaidroja, ka uzņēmums vairākkārt pārrunāja šo situāciju gan ar "Agrofirmu "Turība", gan Riebiņu novada pašvaldības pārstāvjiem, kuriem sniegta informācija un vairākkārtējas klātienes konsultācijas par iespējām sakārtot iekšējo elektrotīklu atbilstoši spēkā esošo normatīvu prasībām vai, ja to nav iespējams izdarīt, ar pašvaldības atbalstu realizēt jaunus sistēmas pieslēgumus, kur "Sadales tīkls" piedalās ar līdzfinansējumu 50% apmērā atbilstoši Sistēmas pieslēguma noteikumiem elektroenerģijas sistēmas dalībniekiem.

"Sadales tīkls" aicina "Agrofirmu "Turība" un pašvaldību izvērtēt iespēju turpināt piegādāt novada iedzīvotājiem elektroenerģiju vai atbalstīt viņus jauna elektrotīkla pieslēguma ierīkošanā. Uzņēmumā norāda, ka jaunu elektrotīkla pieslēgumu izbūve iedzīvotājiem ar pašvaldības proaktīvu līdzdalību, ieinteresētību un atbalstu šogad realizēta Ventspils novada Puzes pagasta Stiklu ciematā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)