Notiks konkursa "Rīgas kūkas garša" fināls
Pasākuma laikā plānots noteikt kūku, kas raksturo mūsdienu Rīgas pilsētu.
Konkurss notiek otro gadu. Šogad "Rīgas kūkas garšas" tēma visiem dalībniekiem ir vienota - "Rīgas torņi", kuru balsojumā izvēlējās iedzīvotāji.
Starp kūku finālistiem ir pieci konditori no "Parunāsim. Kafe'teeka", "Tortes fabrikas", "Raušu meistara", "Čak - Čak", kā arī konditore Amanda Freiberga, kas klātienē sacentīsies par "Rīgas kūkas garšas 2016" uzvarētāja titulu.
Pasākumā ikviens garāmgājējs varēs nobalsot par savu favorītu. Otru daļu vērtējuma noteiks speciāla žūrija.
Pērn par labāko "Rīgas kūkas garšu" atzīta "Bezē konditorejas" kūka "Rīgas preilene", kas bija konditoru stāsts par gaisīgajām sajūtām Rīgā, kas apbur ar smaržu, viegli reibinošo saldumu, labo garastāvokli un Rīgas simbolu - gaili.
Kā ziņots, "Rīgas dzirnavnieks" ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Herkuless", "Hercogs" un "Īsta saimniece".
Uzņēmums pagājušajā finanšu gadā strādājis ar 22,2 miljonu eiro apgrozījumu un 209 816 eiro peļņu. No kopējā "Rīgas dzirnavnieka" apgrozījuma vietējais jeb Baltijas tirgus veido 70%, bet eksports - 30%.
AS "Rīgas dzirnavnieks" pieder Lietuvas graudu pārstrādes kompānijai "Malsena Plius".
Uz sarakstu