Banner 980x90

No amata gāztā Aglonas domes priekšsēdētāja atsakās no atlīdzības par deputāta darbu, lai varētu kļūt par bezdarbnieci

Jelgava, 11.sept., LETA. No amata gāztā Aglonas novada domes priekšsēdētāja, tagadējā deputāte Ingūna Barkeviča ("Par sadarbību mūsu novadā") atteikusies no atlīdzības par deputātes pienākumus pildīšanu, lai varētu iegūt bezdarbnieka statusu, noskaidroja aģentūra LETA.

Atbalstot deputātes iesniegumu, pēdējā domes sēdē deputāti vienbalsīgi lēmuši atļaut Barkevičai veikt deputātes pienākumus sabiedriskā kārtā, bez atalgojuma vai jebkādas citas materiālās atlīdzības saņemšanas. Pati deputāte no balsojuma sevi atstādināja.

Par domes lēmumu tiks informēts arī Valsts ieņēmumu dienests.

Aģentūrai LETA Barkeviča skaidroja, ka lēmumu pieņēmusi, jo stundas likme par deputāta pienākumiem ir zema, taču šie ienākumi neļauj reģistrēties Nodarbinātības valsts aģentūrā. Lai būtu iespēja iegūt bezdarbnieka statusu un aktīvi meklēt darbu, viņa lēmusi atteikties no atlīdzības. Šādi esot rīkojušies arī citi domes deputāti gan iepriekš, gan šajā sasaukumā.

Jau vēstīts, ka jūlija beigās Aglonas novada domes deputātu vairākums nolēma no amata atstādināt domes priekšsēdētāju Barkeviču. Savukārt augusta sākumā par domes priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējais priekšsēdētāja vietnieks Juris Butēvics (Grāveru pagasta saraksts).

Aglonas novada domē deviņi deputāti pārstāv astoņus dažādus sarakstus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)