Muižas kārumu lādei – 3.vieta
Kā pilsētas informācijas portālu Smiltene24.lv informēja Baiba Vahere, Inese Bediķe par viņas meistardarbu "Muižas kārumu lāde" apbalvota ar trīs dienu ekskursiju uz Briseli.
"Kalna ligzdas" saimniece nav nenovīdīga un labprāt savā receptē dalās arī ar citām kārumniecēm. "Kūku gatavo pūralādes formā. Vispirms izcep biskvītu, katru no desmit olām, tad atdzesē. Siltā ūdenī uzbriedina želatīnu. Pēc tam veido kūku, starp biskvīta kārtām klājot ievārījumu un biezpiena krēmu, kuram pievienots želatīns. Pūralādes virsmu pārklāj ar šokolādes glazūru, rotā ar šokolādes figūriņām, rupjmaizes konfektēm un svaigām ogām. Vienai biskvīta kārtai nepieciešamas 10 olas, 10 deserta karotes cukura, 10 deserta karotes rupjmaizes rīvmaizes. Gatavojot krēmu, ņem puskilogramu skābā krējuma, 0,3 kg pūdercukura, 0,8 kg biezpiena (vēlams, lai tas būtu samalts vai izberzts caur sietu), 0,3 kg sviesta, kā arī smiltsērkšķu – apelsīnu ievārījumu. Glazūrai vislabāk izvēlēties melno šokolādi. Rupjmaizes konfektes gatavo no rīvētas rupjmaizes, kondensētā piena un dažādām sukādēm."
Uz sarakstu