Liepas muižā notiks Cēsu puses tūrisma uzņēmēju rudens sanākšana
Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē Cēsu novada pašvaldības komunikācijas speciālists Aleksandrs Abramovs, gardēdību un pieredzi pakalpojuma pārdošanas laikā kā tūrista pieredzējuma daļu aizvien biežāk atzīst gan tūristi, gan tūrisma pakalpojumu sniedzēji, tāpēc tikšanās galvenā tēma būs gastronomija un viesmīlība.
Semināra mērķis ir informēt uzņēmējus par dažādiem gastronomijas un pārtikas aspektiem, uzsvērt vietējā produkta un dabs velšu lielo lomu tūrisma piedāvājumā, rosināt seminārā iegūto izmantot tūrisma produktu un pakalpojumu veidošanā un pārdošanā, kā arī aicināt ikvienu, savstarpēji sadarbojoties, aktīvi iesasitīties viesmīlīgas vides veidošanā.
Programmā lektori aptvers tādas tēmas kā resursi, ilgtspējīga pārtikas izmantošana, "dabas ēšana", stāstniecība un saskarsme. Semināra dalībnieki uzzinās par aktualitātēm projektā Hansa un iespējām līdzdarboties Rīgas - Gaujas reģiona aktivitātēs 2017.gadā.
Seminārs rīkots projekta "Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai (HANSA)" ietvaros, kurā viens no mērķiem ir jaunu tūrisma piedāvājumu radīšana un jauna zīmola "Hansa Culinary" veidošana, kuru pamatā ir Hanzas savienības mantojums. Tēmas šī brīža aktualitāti papildina sadarbībā ar Rīgu, Valmieru un Siguldu (Rīgas-Gaujas reģions) iegūtais tituls būt par Eiropas gastronomijas reģionu 2017.gadā.
Programma:
*No plkst.9.40 līdz plkst.10.00 Ierašanās un reģistrēšanās Liepas muižā, Priekuļu pagastā (www.liepasmuiza.lv)
*No plkst.10.00 līdz plkst.10.05 Uzruna no Cēsu Tūrisma Attīstības un Informācijas centra vadītājas Andra Magones
*No plkst.10.05 līdz plkst.10.40 "Glābsim planētu jeb pārtikas patēriņš", prezentē Pasaules dabas fonda valdes priekšsēdētājs Uģis Rotbergs
*No plkst.10.40 līdz plkst.11.40 "Kas, ilgtspējīgi peld mūsu ūdeņos un pēc tam mūsu vēderos", prezentē Māris Olte
*No plkst.11.40 līdz plkst.12.15 Lietišķā pauze
*No plkst.12.15 līdz plkst.13.15 "Komunikācijas garša. Pārdošana kā viegla komunikācija", prezentē "Ze Food" veidotājs Arvis Zēmanis
*No plkst.13.15 līdz plkst.13.35 "Eiropas gastronomijas reģions gada aktualitātes reģionā un Cēsīs", prezentē Cēsu Tūrisma Attīstības un Informācijas centra vadītāja Andra Magone.
*No plkst.13.35 līdz plkst.14.00 Projekts "Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai", prezentē Cēsu Tūrisma Attīstības un Informācijas centra tūrisma speciāliste Laila Skujiņa.
*No plkst.14:00 līdz plkst.15.00 Ekskursija pa Liepas muižu, vada Liepas muižas sabiedrisko attiecību vadītāja Rita Zālīte
Pieteikšanās dalībai notiek līdz 27.septembra plkst.15.00 rakstot uz info@cesis.lv vai zvanot pa tālruni 28318318.
Uz sarakstu