Banner 980x90

Lielā Talka aicina piedalīties konkursā, pieteikties brīvprātīgos un atzīmēt piesārņotās vietas

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

Lielās Talkas diena šogad ir sestdien, 23.aprīlī. Pēdējos gadus Lielās Talkas akcents ir vides izglītība, bet šogad Lielās Talkas sauklis ir "Latvijai BŪT zaļai". Lielā Talka ir balstīta uz brīvprātīgu līdzdalību vides sakopšanā, radot saliedētību, pozitīvismu un labi padarīta darba sajūtu, pilsētas informācijas portāls Preili24.lv uzzināja Preiļu novada pašvaldībā.

Projekta mērķis ir līdz 2018.gadam, Latvijas 100.dzimšanas dienai, padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē — dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.

Preiļu novada dome aicina pašvaldības un izglītības iestādes, organizācijas un uzņēmumus piedalīties Lielās Talkas konkursā "Latvijai BŪT zaļai". Konkursa nolikums ir pieejams interneta vietnē talkas.lv, vai arī sazinoties ar Lielās Talkas koordinatoriem Preiļu novadā Zentu Igolnieci vai Anatoliju Petrovu.

Šā gada 17.martā plkst.15.00 Preiļu kultūras namā plānots Lielās Talkas konkursa "Latvijai BŪT zaļai" noslēguma pasākums novada izglītības iestādēm. Dalība šajā pasākumā jāpiesaka līdz 1.martam, rakstot e-vēstuli: inese.snepste@preili.lv.

Lielā Talka par savu šī gada saukli ir izvēlējusies projekta galveno motīvu – "Latvijai BŪT zaļai". Lielās Talkas mērķis nav seku likvidēšana, kas diemžēl notiek Lielās Talkas dienā, kad tiek vākti atkritumi, bet Lielās Talkas mērķis ir "veikt talku" cilvēku domāšanā; ikdienas paradumos; cilvēku atbildības, apziņas, attieksmes mainīšanā pret vidi. Tāpēc arī mēs paši kopīgiem spēkiem varam panākt, ka Latvija būs zaļākā.

Lielā Talka rīko brīvprātīgu tautas balsojumu "Zaļais referendums". Referenduma mērķi ir ar tautas balsojumu palīdzēt veidot Latviju kā videi un cilvēka veselībai labvēlīgu valsti ar augošu ekonomiku un augstu dzīves kvalitāti; panākt, ka šāda virzība būtu viena no valsts prioritātēm, kas dotu priekšroku tām aktivitātēm, saimnieciskai darbībai, izglītībai, zinātnei un pašvaldību attīstības plāniem, kas veicina mērķtiecīgu šo mērķu sasniegšanu; veidot Latvijas tēlu ārvalstīs kā zaļu, veselīgu un ekoloģisku valsti. Ja vēlas redzēt šādu Latviju un tās nākotni, tad nobalsot var interneta vietnē talkas.lv

Lielā Talka aicina pieteikties palīgos visus, kas moži garā un miesās. Raini citējot — "Ikvienam roka jāpieliek, lai lielais darbs uz priekšu tiek". 

Lai palīdzētu Latvijai kļūt tīrākai, ikviens jau tagad var atzīmēt piesārņoto vietu kartē.

Lielās talkas koordinatori Preiļu novadā ir SIA "Preiļu saimnieks" Komunālās nodaļas vadītāja Zenta Igolniece, tel. 26438147, un Preiļu novada domes Tehniskās daļas speciālists Anatolijs Petrovs, tel. 29192663.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)