Banner 980x90

Līdz šim ērču encefalīts konstatēts 86 Infektoloģijas centrā pārbaudītām ērcēm

Rīga, 24.jūl., LETA. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Latvijas Infektoloģijas centrs" laboratorijā ērču encefalīts konstatēts 86 ērcēm jeb 3,03% pārbaudīto ērču, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāvis Mārtiņš Vilcāns.

Laboratorijā līdz šim izmeklētas 2837 ērces. No visām pārbaudītajām ērcēm 843 ērces pēc pacientu lūguma noņemtas stacionāra uzņemšanas nodaļā.

No stacionāra līdz šim izrakstīti 11 pacienti, kuriem bijis ērču encefalīts, un tas ir par diviem pacientiem vairāk nekā pagājušajā nedēļā. Tāpat no slimnīcas izrakstīti 18 pacienti, kuriem bijusi Laimas borelioze. Savukārt četri pacienti slimnīcā ārstējušies ar ērlihiozi.

Jau ziņots, ka pirmā ērce pārbaudei Latvijas Infektoloģijas centrā šogad tika atnesta 18.februārī, nākamā - 8.martā.

Gada griezumā pērn, salīdzinot ar 2015.gadu, par 61 gadījumu pieaugusi saslimstība ar ērču encefalītu, bija par deviņiem gadījumiem vairāk saslimšanas gadījumu ar ērlihiozi, savukārt par 16 gadījumiem mazāk - saslimšanas gadījumu ar Laimas slimību, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) statistika.

SPKC epidemiologi atgādina, ka, dodoties dabā, apģērbs jāpielāgo tā, lai ērce nevarētu zem tā pakļūt - bikšu gali jāieliek zeķēs vai zābakos, aprocēm un apkaklei jābūt cieši pieguļošai, blūze vai krekls jāieliek biksēs. Ērces visbiežāk pieķeras garāmejošiem cilvēkiem potīšu augstumā, tādēļ, pat uz īsu brīdi iebrienot zālē, jānodrošinās, lai ērce nevarētu pakļūt zem apģērba.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)