Banner 980x90

Līdz ar Latvijas simtgadi lauku tūrisma uzņēmēji cer uz lielāku ārvalstu ceļotāju pieplūdumu

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Latvijas lauku uzņēmēji līdz ar Latvijas simtgades tuvošanos cer uz lielāku ārvalstu ceļotāju pieplūdumu, aģentūrai LETA atzina Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

"Ja Latvijā viss būs mierīgi un mēs visi dzīvosim, kā līdz šim, varam cerēt uz straujāku ārzemju tūristu skaita pieaugumu, tostarp arī saistībā ar tuvojošos Latvijas simtgadi," teica Ziemele, piebilstot, ka saistībā ar tuvojošos simtgadi par Latviju runā arvien vairāk un tādējādi par valsti rodas interese visā Eiropā.

Tāpat Ziemele norādīja, ka ārzemju tūristu skaits Latvijas lauku tūrisma mītnēs pieaug. "Viņu paliek vairāk, viņi tērē vairāk un pērk vairāk pakalpojumu. Arī lauku tūrisma mītņu saimnieki kļūst aizvien gudrāki un piedāvā vairāk pakalpojumu, vairāk kopīgu pakalpojumu pakešu," sacīja asociācijas prezidente.

Pēc viņas teiktā, Latvijas priekšrocība šobrīd ir arī drošība, proti, mūsu valsts ir droša vieta, kurp ceļot. "Ja Francija un Anglija iepriekšējos gados [ģeopolitisko notikumu dēļ] zaudēja tūristus, tad Ziemeļvalstis tūristu skaita ziņā faktiski ieguva, jo mēs esam iekļauti drošajā reģionā," piebilda Ziemele.

Vienlaikus viņa atzina, ka lielāko Latvijas lauku tūrisma mītņu apgrozījuma daļu joprojām veido vietējie iedzīvotāji un pagaidām nevar cerēt uz būtiskām vietējo un ārvalstu tūristu proporcionālā sadalījuma izmaiņām.

Jau vēstīts, ka Latvijas simtgade gaidāma pēc diviem gadiem - 2018.gada 18.novembrī. Savukārt Latvijas valsts simtgades svinības notiks no 2017. līdz 2021.gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir "Es esmu Latvija", akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai.

Biedrība "Lauku ceļotājs" dibināta 1993.gadā. Biedrības mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. "Lauku ceļotājs" pārstāv biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma. "Lauku ceļotāja" biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)