Banner 980x90

Latgalē notiks dzejnieka Beļska un komponista Lasmaņa Ziemassvētku dziesmu cikla pirmatskaņojums

Daugavpils, 12.janv., LETA. Svētdien, 14.janvārī, Latgalē - Dagdas un Aglonas baznīcās notiks dzejnieka Normunda Beļska un komponista Māra Lasmaņa jaundarba - Ziemassvētku dziesmu cikla pirmatskaņojums, aģentūru LETA informēja biedrība "Svētās Ģimenes Māja" pārstāve Inese Švekle.

Kopumā cikls ietver 17 dziesmas, kuras koncertos Latgalē izpildīs Latvijas Nacionālās Operas soliste Laura Teivāne (soprāns), Māris Lasmanis (sintezators), Ekonomikas un kultūras augstskolas Kamerkoris "Fortus", diriģente Māra Marnauza.

Dagdas Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā pirmatskaņojums sāksies plkst.12.30 un Aglonas Romas katoļu bazilikā - plkst.16. Ieeja - par ziedojumiem baznīcu draudzēm

Biedrība "Svētās Ģimenes Māja" un Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas draudze pērn 20.decembrī Rīgas Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā organizēja labdarības koncertu. Koncertā Rīgā ar panākumiem tika pirmatskaņots Lasmaņa un Beļska Ziemassvētku dziesmu cikls solistiem, jauktajam korim un kameransamblim "Adventa Mesa".

Koncerta mērķis bija pateikties brīvprātīgajiem par iesaistīšanos Rīgas Austrumu slimnīcas Latvijas Onkoloģijas centra brīvprātīgo kustības vēža pacientu atbalsta kustībā, kā arī vākt ziedojumus gan brīvprātīgo tālākizglītībai, gan jaunu brīvprātīgo sagatavošanai. Nākotnē brīvprātīgo kustību ir plānots izvērst plašumā, jo atbalsts ir nepieciešams ne tikai vēža slimniekiem, bet arī pacientiem ar citām smagām saslimšanām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)