Banner 980x90

Kredīts pret auto lielākiem dzīves plāniem

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Ja nepieciešams aizdevums lielāku dzīves plānu īstenošanai, viena no iespējām ir kredīts pret auto ķīlu. Tas ļauj saņemt līdz pat 90% no automašīnas vērtības samērā īsā laikā. Aizdevumam pieteikties var internetā, un lēmums par kredīta piešķiršanu visbiežāk ir zināms jau aptuveni 30 minūšu laikā. Arī citu formalitāšu kārtošana neaizņems daudz laika. Lielākoties kredīts pieejams vienas līdz divu dienu laikā. 

Vēl viena šī aizdevuma priekšrocība – automašīna, kaut arī ieķīlāta, joprojām paliek īpašnieka rīcībā. Kredīts pret auto ķīlu – tā ir iespēja saņemt vēlamo naudas summu un turpināt braukt ar savu automašīnu. 

Lai saņemtu kredītu pret auto ķīlu:
- automašīnai jābūt noformētai uz kredītņēmēja vārda;
- tā nedrīkst būt vecāka par 20 gadiem;
- auto jābūt ar izietu tehnisko apskati, kā arī jābūt OCTA apdrošināšanai;
- automašīnai nedrīkst būt neatmaksāts līzings.

Šis aizdevums ir pieejams plašam kredītņēmēju lokam – to iespējams noformēt, jau sākot no 18 gadu vecuma. Ja vien, protams, kredītņēmēja īpašumā ir automašīna, kas atbilst visām iepriekš minētajā prasībām.

4 soļi līdz aizdevuma noformēšanai
Ja vēlaties noformēt kredītu pret auto ķīlu, jāveic tikai četras vienkāršas darbības:
- pieteikuma aizpildīšana internetā: to var izdarīt izvēlētā aizdevēja mājaslapā, norādot informāciju par sevi un automašīnu;
- atbildes saņemšana: lēmums par kredīta piešķiršanu tiks pieņemts apmēram 30 minūšu laikā;
- līguma parakstīšana: to iespējams izdarīt elektroniski vai personīgi ierodoties izvēlētajā kredītkompānijā;
- pilnvaras apstiprināšana: uzreiz pēc līguma parakstīšanas uz CSDD tiks nosūtīta pilnvara, kas apstiprina, ka automašīna kalpos kā nodrošinājums. Pilnvarai nepieciešams arī kredītņēmēja paraksts – dokumenta parakstīšana notiek CSDD.

Kredīta priekšrocības
Ņemot vērā, ka šis aizdevuma veids paredz ķīlu, piemērotās procentu likmes būs mazākas, ja salīdzina ar citiem internetā pieejamiem aizdevumiem. Turklāt pastāv iespēja kredītu atmaksāt pirms noteiktā termiņa – bez soda sankciju piemērošanas. Tas ļaus ietaupīt – kredīta procenti jāmaksā tikai par faktisko auto aizdevuma izmantošanas periodu. 

Kredīts pret auto ķīlu paredz arī citas priekšrocības, piemēram, iespējams saņemt atgādinājumu par ikmēneša kredīta atmaksas termiņu – steidzīgajā ikdienā tas var būt ļoti noderīgi. 

Atbildīga aizņemšanās
Lai arī, izvērtējot kredīta pieteikumu, tādām niansēm kā ienākumu līmenis, iespējams, tiek pievērsta mazāka uzmanība, jo galvenais aizdevuma nodrošinājums ir automašīna, tomēr pirms kredīta noformēšanas ir jāizvērtē visi ar aizņemšanos saistītie riski, kā arī savas iespējas veikt ikmēneša maksājumus līgumā paredzētajā kārtībā. Jāņem vērā, ka kredīts pret auto ķīlu parasti tiek noformēts uz garāku termiņu nekā, piemēram, īstermiņa aizdevums. Tādēļ vēl svarīgāk savas vēlmes saskaņot ar iespējām un aizņemties tikai tad, ja ir pārliecība, ka spēsiet aizdevumu atmaksāt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)