Banner 980x90

Konkursos raidījumu veidošanai latviešu un mazākumtautību valodās Latgales medijos iesniegti 10 pieteikumi

Rīga, 21.marts, LETA. Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izsludinātajos divos konkursus par raidījumu veidošanu latviešu un mazākumtautības valodās 2018.gadā Latgales reģionālajos un vietējos plašsaziņas līdzekļos līdz šim kopumā iesniegti 10 pieteikumi, aģentūrai LETA norādīja NEPLP locekle Gunta Līdaka.

Viņa sacīja, ka no kopējā pieteikumu skaita seši iesniegti konkursā satura veidošanai radio, savukārt četri - satura veidošanai televīzijā.

Līdaka informēja, ka padome ar saņemtajiem konkursa pieteikumiem plāno iepazīties nākamās nedēļas sākumā.

Konkursā pieteikumus varēja iesniegt līdz trešdienai. Lēmumu par konkursa rezultātiem NEPLP pieņems ne vēlāk kā līdz šā gada 5.aprīlim.

Kā ziņots, NEPLP šā gada 8.martā apstiprināja nolikumus un izsludināja divus konkursus par raidījumu veidošanu latviešu un mazākumtautības valodās 2018.gadā Latgales reģionālajos un vietējos plašsaziņas līdzekļos. Konkursa mērķis ir veicināt nacionālās identitātes, valsts valodas pozīciju nostiprināšanu un sabiedrības saliedēšanu.

Abi konkursi paredz raidījumu veidošanu gan Latgales reģionālajās un vietējās televīzijās, gan radio programmās par Latgales reģiona aktivitātēm, tostarp veiksmes stāstiem, uzņēmējdarbību, jaunradi Latgales reģionā 2018.gadā latviešu un latgaliešu valodās.

Konkursā aicināti piedalīties reģionālie un vietējie elektroniskie plašsaziņas līdzekļi - radio un televīzijas, un producentu grupas, kas atrodas un raida Latgales plānošanas reģionā, kā arī Latgales kultūrvēsturiskajā teritorijā. Raidījumus plānots izplatīt sākot no šā gada maija, līdz pat 2018.gada beigām.

Abu konkursu kopējais finansējums ir 71 142 eiro, no kura konkursam par televīzijas raidījumu veidošanu paredzēti 31 144 eiro, bet radio raidījumu veidošanai - 40 000 eiro. Konkursa finansējumu veido līdzekļi, kas NEPLP piešķirti sabiedrības saliedēšanas nacionālās identitātes un valsts valodas pozīcijas nostiprināšanas pasākumu ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)