Karstie banāni ar šokolādi un čili dziedātājas Lindas Leen gaumē
Receptes bieži vien atved no tālākiem un tuvākiem ceļojumiem. Gatavošanai bieži izmanto mammas audzētos dārzeņus, zaļumus, augļus un ogas. Vasarā no ogām gatavo lieliskus saldos ēdienus, ziemā šim nolūkam liek lietā saldētus labumus. Kad gribas sevi palutināt, Linda pagatavo kādu no saldajiem ēdieniem. Viņa teic – tie ir superviegli pagatavojami un absolūti negrēcīgi.
Karstie banāni ar šokolādi un čili
Sastāvdaļas (vienai porcijai) – divi diezgan gatavi banāni, 70% šokolāde, kaltēts, malts čili.
Pagatavošana.
Vislabāk šo saldo ēdienu gatavot ārā, piknikā. Tad banānus cep uz dzīvas uguns, novietotus uz grila restītes. Bet var cept arī cepeškrāsnī. Banānus ar visu mizu nomazgā, liek cepeškrāsnī un karsē, līdz tie kļuvuši tumši brūni, miziņa sāk sprēgāt un tek ārā sula. Izņem no cepeškrāsns, ar nazi iegriež visā garumā. Griezuma vietu nedaudz paver, iekaisa pavisam nedaudz kaltēta, malta čili, iesprauž vairākus 70% šokolādes gabaliņus. Pagaida pusminūti, līdz šokolāde izkususi, ņem tējkarotīti un bauda.
Raksts tapis sadarbībā ar "Latvijas avīzi"
Uz sarakstu