Kafija no piemājas dārza
Turpinājumā piedāvājam pamata recepti pieneņu kafijas pagatavošanai.
Vispirms jāsarok liels daudzums auga sakņu, tās kārtīgi jānomazgā, jānogriež auga zaļās daļas, saknes jāsagriež garenos palielos gabaliņos. Tālāk var rīkoties divos veidos salikt saknes sausā un siltā vietā, dabīgai izkalšanai vai izmantot tehniskās ierīces ātrākam rezultātam, ļaujieties izdomai. Tālāk izkaltētās saknes sasmalciniet mazākos gabaliņos, izkārtojiet uz cepeškrāsns paliktņa un apgrauzdējiet 30 min ilgumā 200 grādu temperatūrā. Saknēm jābūt brūnām un viscaur apgrauzdētām. Ļaujiet saknēm atdzist un tad samaliet un lieciet otro reizi cepeškrāsnī uz 5 min 180 grādos. Glabājiet gaisu necaurlaidīgā traukā.
Lai pagatavotu pieneņu sakņu kafiju katliņā ieberiet 6 ēdamkarotes sagatavotās kafijas uz 500 ml verdoša ūdens, ļaujiet ievilkties 30 min, pārlejat uz mērces pannas un uzsildiet līdz vēlamajai temperatūrai. Pasniedziet pēc savas gaumes, piemēram, ar pienu un medu.
Uz sarakstu