Banner 980x90

Kabaču un kartupeļu pankūkas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Kabaču laiks rit pilnā sparā! Un, kas gan var būt gardāks par kabaču un kartupeļu pankūkām? Siltām, mutē kūstošām ar skābo krējumu... Piedāvājam ātru un labu recepti!

Sastāvdaļas - kārtīgai bļodai pankūku vajadzēs divus vidējus kabačus, ~ sešus vidējus kartupeļus, olas, miltus, sāli, piparus.

Pagatavošana - kabačus nomizo, izņem sēklas, sarīvē uz rupjās rīves, kartupeļus nomizo un arī sarīvē. Ja no kabačiem ir daudz sulas, to nolej. Masai liek klāt 2-3 olas, samaisa. Liek klāt miltus - vismaz pusglāzi, bet te jāskatās - ja pēc pirmās izmēģinājuma pannas pankūkas neturas ļoti labi kopā, milti jāpieliek vēl. Sāls, pirpari, vēl kādas garšvielas - pēc vēlēšanās!

Cep uz pannas ar taukvielām no abām pusēm, kamēr smuki zeltaini brūnas. Dekorē ar zaļumiem, pasniedz ar skābo krējumu. Lieliski garšo gan siltas, gan jau atdzisušas!

Piebilde - šādas pašas pankūkas var cept arī ar malto gaļu. Masu gatavo tāpat, vien malto gaļu iepriekš uz pannas sacepj, jau saceptu liek klāt pankūku mīklai un tad cep pankūkas. Tāpat - garšu dažādībai var pierīvēt klāt arī kādu burkānu!

Raksts publicēts sadarbībā ar


 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)