Banner 980x90

Iespējams jau nākamnedēļ Preiļu novadā vēlēs jauno mēru

Iespējams, jau nākamnedēļ domes ārkārtas sēdē varētu tikt ievēlēts jaunais Preiļu novada domes priekšsēdētājs, kurš šajā amatā nomainīs Saeimā ievēlēto Aldi Adamoviču (Latgales partija), aģentūra LETA noskaidroja vietējā pašvaldībā.

Kā iespējamās kandidatūras jaunā Preiļu mēra amatam tiek minēti pašreizējais domes priekšsēdētāja vietnieks Juri Kovaļevskis un domes deputāti Juris Erts, Maruta Plivda un Ārijs Vucāns.

Aģentūrai LETA Adamovičs iepriekš atzina, ka atstāt Preiļu mēra amatu un turpināt darbu kā Saeimas deputātam nolēmis, jo cer, ka darbs jaunajā amatā pavērs viņam jaunas iespējas darīt vairākas lietas citādi, risinot sasāpējušos pašvaldību jautājumus.

"Šajās vēlēšanās Saeimā ir ievēlēti vairāki pašvaldību vadītāji. Kopīgi strādājot, centīsimies panākt, lai lielāka uzmanība valstī tiktu pievērsta reģioniem un lauku teritorijām. Arī par uzņēmējdarbības atbalstu līdz šim daudz ticis runāts, bet ne tik daudz darīts. Lielāks atbalsts būtu nepieciešams lielajiem uzņēmumiem, lielajiem nodokļu maksātājiem," uzsvēra Adamovičs.

Bez Adamoviča 12.Saeimas deputātu rindās iekļuvuši vēl trīs pašvaldību priekšsēdētāji - Valmieras mērs Inesis Boķis, Tukuma mērs Juris Šulcs no "Vienotības" un Smiltenes mērs Ainārs Mežulis no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)