Banner 980x90

Iedzīvotāji iebilst pret jaunas spēļu zāles atvēršanu Preiļos

Jelgava, 24.aug., LETA. Lielākā daļa aptaujāto iedzīvotāji iebilst pret jaunas spēļu zāles atvēršanu Preiļos, aģentūru LETA informēja Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore Jolanta Upeniece.

Mēnesi iedzīvotāji varēja paust savu viedokli pašvaldības rīkotajā aptaujā par atļauju organizēt azartspēles - spēļu zāles un derību likmju pieņemšanas vietas atvēršanu Rīgas ielā 4d Preiļos. Savu viedokli pauduši 590 iedzīvotāji, no tiem 481 izmantojuši iespēju to izdarīt internetā un 109 - rakstveidā. Aptaujā tika pārstāvētas visas vecuma grupas, vislielāko iniciatīvu izrādīja 25-35 vecuma grupa.

Apkopotie rezultāti rāda, ka atbalstu spēļu zāles atvēršanai minētajā vietā izrādījuši 9% iedzīvotāju, proti, 54 anketās norādīts, ka jaunas spēļu zāles atvēršana interešu aizskārumu neradīs, savukārt spēļu zāles atvēršanu neatbalsta 91% jeb 536 iedzīvotāji.

Aptaujas dalībnieki, kas pauduši noraidošu viedokli, savās anketās galvenokārt norāda, ka līdz ar jaunas spēļu zāles atvēršanu pilsētā var pasliktināties sabiedriskā kārtība un iedzīvotāju drošība. Aptaujas anketās iedzīvotāji uzver, ka Preiļos jau pašlaik pastāv divas azartspēļu vietas, un tas ir par daudz mazpilsētai. Respondenti min, ka azartspēles veicina antisociālu uzvedību, rada atkarību un degradē sabiedrību un kopumā neveicina ne personības, ne pilsētas pozitīvu attīstību. Aptaujātie uzskata, ka azartspēles ir oficiāli atzīta procesu atkarība, kas, līdzīgi kā alkoholisms un narkotiku lietošana, ir uzskatāma par nopietnu saslimšanu, kas ietekmē ne tikai azartspēļu atkarīgā dzīvi, bet padara līdzatkarīgus arī ģimenes locekļus.

Saskaņā ar Azartspēļu un izložu likumu par atļaujas izsniegšanu azartspēļu organizēšanai lemj domes deputāti. Plānots, ka jautājums par atļaujas izsniegšanu vai atteikumu izsniegt atļauju organizēt azartspēles tiks virzīts uz domes sēdi lēmuma apstiprināšanai.

Jau vēstīts, ka, izskatot iesniegumu par azartspēļu organizēšanas iespēju Rīgas ielā 4d Preiļos, dome vēlējās noskaidrot, vai šādā gadījumā azartspēļu organizēšana neradīs būtisku iedzīvotāju interešu aizskārumu.

"Apzinoties sabiedrības atšķirīgo attieksmi pret azartspēlēm un azartspēļu negatīvo ietekmi, pašvaldība vēlas līdzsvarot to personu intereses, kuri piedāvā azartspēļu pakalpojumus un apzināti tos izmanto, ar tās sabiedrības daļas interesēm, kurai šādi pakalpojumi nav pieņemami un ir viņu intereses aizskaroši," aptaujas organizēšanu pamatoja pašvaldība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)