Banner 980x90

Ģimenes ārsti nepieciešamības gadījumā atkal varētu mainīt streika formu

Rīga, 24.jūl., LETA. Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) nepieciešamības gadījumā varētu atkārtoti mainīt streika formu, aģentūrai LETA teica asociācijas pārstāve Solvita Olsena.

Viņa norādīja, ka patlaban nav bažu par to, ka modificētā streika forma samazinātu streika ietekmi uz procesiem, tomēr esošā situācija ir nepatīkama, jo valdība un Veselības ministrija (VM) neieklausoties ģimenes ārstos. Šī iemesla dēļ ārsti varētu būt spiesti sanākt kopā un meklēt risinājumus, teica Olsena.

Viņa pauda, ka pirmdien Ministru kabineta komitejai izskatīšanai nodotais konceptuālais ziņojums par veselības aprūpes sistēmas reformu iznīcinās neatkarīgās ģimenes ārstu prakses.

LĢĀA asociācijas pārstāve skaidroja, ka ģimenes ārstu streika prasība ir arī pārstrādāt reformā sadaļu, kas attiecas uz primāro aprūpi, jo reformas rezultātā ģimenes ārsti cietīšot visvairāk. Reformas gaitā iecerēts samazināt primārajai aprūpei paredzēto finansējumu no 11% līdz 8,5%.

"Ja valdība šāda veida reformu apstiprinās un neņems vērā ģimenes ārstu iebildumus, kā arī atteiksies pārstrādāt primārās aprūpes sadaļu, asociācijai nāksies lemt par tālākajiem soļiem. Šāda veida reforma sagraus ģimenes ārstu ilgus gadus veidoto sistēmu," pārliecināta Olsena.

Kā ziņots, ģimenes ārsti, kuri šomēnes sāka protesta akciju, pirms nedēļas pārgāja uz citu protesta formu, ko paši dēvē par "modificētu" streiku - tagad tiek pieņemti ne vairāk kā 20 pacienti dienā, turklāt netiek veikta pieaugušo profilakse, aģentūru LETA informēja LĢĀA.

Streika termiņš patlaban noteikts līdz 1.oktobrim. Līdz tam laikam LĢĀA gan mēģinās aicināt uz sarunu Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), lai rastu situācijas atrisinājumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)