Banner 980x90

Garšaugs ar… sēņu smaržu!? Kas tas tāds?

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay

"Kas ir šis jaunais augs – sēņu zāle, ko piedāvā "Volmary"?" Daina Valmierā

Sēņu zāles (Rungia klossii) dzimtene ir Jaun­gvineja, kur tas ieguvis populāra garšauga slavu. Daudzgadīgais, ātri augošais krūms ir apmēram 60 cm augsts, ar tumši zaļām, spīdīgām, ovālām, kraukšķīgām lapām, kam piemīt maigs sēņu aromāts. Lapās ir daudz dzelzs, C vitamīna, tās satur arī citus vitamīnus un minerālvielas. Zied pavasarī debesziliem ziediem. Izmanto līdzīgi kā spinātus – liek salātos, uz sviestmaizēm vai pie zupām, sautējumiem (pašās beigās, lai lapas nezaudētu spilgto krāsu).

Audzē podiņos uz palodzes vai saulainā vietā dārzā, auglīgā, labi drenētā augsnē. Sēņu zāle mūsu klimata apstākļos nepārziemo. To var viegli pavairot ar spraudeņiem.

Raksts tapis sadarbībā ar "Latvijas Avīzi".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)