Banner 980x90

Fromane: Tuvojoties straujai ES fondu apguvei, būvniecībā gaidāms ļoti liels darbaspēka iztrūkums

Baiba Fromane/ Foto: Sintija Zandersone/ LETA
Baiba Fromane/ Foto: Sintija Zandersone/ LETA
Tuvojoties straujai Eiropas Savienības (ES) fondu apguvei, Latvijā būvniecībā gaidāms ļoti liels darbaspēka iztrūkums, šorīt intervijā LNT "900 sekundes" teica Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītāja Baiba Fromane.

"Tuvojoties Eiropas fondu sastrēgumam, mums būs ļoti liels darbaspēka iztrūkums. Mums būtu jādomā, kā mēs efektīgi varam importēt darbaspēku," pauda Fromane.

Viņa piebilda, ka ir ļoti svarīgi, lai visi ES fondu projekti netiktu īstenoti vienlaicīgi, jo šādā gadījumā cietīs projektu kvalitāte. "Mēs esam aicinājuši Finanšu ministriju un Ekonomikas ministriju plānot, lai šie projekti netiktu palaisti visi vienlaicīgi, lai tiktu dots saprātīgs laiks, lai tos kvalitatīvi paveiktu," teica Fromane, atzīmējot, ka īsos termiņos projektus nav iespējams paveikt kvalitatīvi.

Jau vēstīts, ka šodien notiks būvniecības nozares forums "Konkurētspēja. Izaugsme. Investīcijas", kura laikā tiks prezentēts pētījums par faktoriem, kas ietekmē būvniecības nozares konkurētspēju. Forums norisināsies no plkst.10 līdz 13 restorāna "Bibliotēka Nr.1" Maestro zālē, Tērbatas ielā 2, Rīgā.

Būvniecības foruma dalībniekus ar galvenajiem pētījuma secinājumiem iepazīstinās biedrības BASE ("Business Against Shadow Economy") valdes locekļi "SSE Riga" asociētais profesors Arnis Sauka un Jānis Butkevičs.

Foruma laikā paredzētas arī divas ekspertu diskusijas. Par investīciju vidi Latvijā un būvniecības nozares konkurētspēju diskutēs Fromane, Ekonomikas ministrijas Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktors Edmunds Valantis, AS "RERE grupa" valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš, Ārvalstu investoru padomes Latvijā Būvniecības darba grupas vadītāja Ilze Kramiņa un Nacionālās nekustamo īpašumu attīstītāju alianses vadītājs Mārtiņš Vanags.

Savukārt par būvniecības nozares eksportspēju ārvalstīs runās Fromane, domnīcas "Certus" valdes priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Eksporta veicināšanas nodaļas vecākais projektu vadītājs Kaspars Abiks, "Foresight International Policy and Regulatory Advisers Latvia" vadītājs Armands Gūtmanis, Ārlietu ministrijas Ārējās tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamenta direktors Zigmārs Zilgalvis un "Attīstības finanšu institūcijas "Altum" ("Altum") Eksporta garantiju daļas vadītājs Artūrs Karlsons.

Tāpat pasākuma laikā "Altum" pārstāvji informēs par finanšu iestādes sniegtajām iespējām eksporta darījumu risku segšanai.

Latvijas Būvuzņēmēju partnerība apvieno lielākos būvuzņēmējus Latvijā ar mērķi veicināt ilgtspējīgu būvniecības nozari, kuras pamatā ir drošība, kvalitāte un ilgtspēja.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)