Banner 980x90

Dziesmu un deju svētku identifikācijas karšu saņemšanai reģistrējušies 43 252 potenciālie dalībnieki

Rīga, 20.febr., LETA. Šovasar gaidāmo XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku identifikācijas karšu saņemšanai elektroniski reģistrējušies 43 252 potenciālie dalībnieki, aģentūru LETA informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Deju lieluzvedumā "Māras zeme" ar dziedāšanu kopkorī noslēguma koncertā Mežaparka estrādē vēlas savienot elektroniskajā reģistrācijas sistēmā ir pieteikušies 300 dalībnieki. Rekordliels potenciālo dalībnieku skaits jeb aptuveni 17 000 vēlas dziedāt kopkorī, bet aptuveni 18 800 vēlas dejot Daugavas stadionā.

Konkrēts svētku dalībnieku skaits gan būs zināms vien pēc pēdējo skašu rezultātu noskaidrošanas.

Vasiļjeva skaidroja, ka reģistrācijas laikā svētku rīkotāji noskaidrojuši vairākus jautājumus, kas skar dalībnieku ikdienu Dziesmu un deju svētkos - iespēja savienot dalību vairāku nozaru pasākumos, vēlme ņemt līdzi uz mēģinājumiem un koncertiem zīdaiņus un pirmsskolas vecuma bērnus, mēģinājumu un pasākumu grafiku sabalansētība, infrastruktūru ietilpība un kopējais dalībnieku skaits.

"Šos jautājumus skatīsim Mākslinieciskajā padomē un Rīcības komitejas sēdēs februārī un martā, un par risinājumiem informēsim gan plašāku sabiedrību, gan arī Dziesmusvētku kopienu," pauda svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Kā ziņots, no 1.februāra līdz 13.februārim interneta vietnē "www.dziesmusvetki.lv" norisinājās elektroniskā reģistrācija dalībai gaidāmajos XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem, kas šogad Rīgā norisināsies no 30. jūnija līdz 8.jūlijam.

Reģistrācija nepieciešama, jo svētku norises laikā dalībniekiem tiks izsniegtas īpašas identifikācijas kartes, ar kurām varēs bez maksas izmantot Rīgas pilsētas sabiedrisko transportu, kā arī pasākumu norises vietās saņemt bezmaksas pusdienas un vakariņas. Tāpat dalībniekiem šīs kartes būs jāizmanto, lai iekļūtu svētku norises vietās.

Potenciālajiem dalībniekiem reģistrēšanās notiek svētku interneta vietnes sadaļas "Dalībniekiem" apakšsadaļā "Reģistrēties". Reģistrēto kontu var aktivizēt ar kodu, ko dalībnieks saņem uz e-pastu vai telefonu. Turpinot reģistrēšanās procesu, sistēmā jāveic personas datu un foto ievadīšana.

Tāpat dalībnieki reģistrēšanās laikā tiek iepazīstināti ar svētku noteikumiem. Pēcāk ievadītā informācija tiek nodota kolektīvu vadītājiem, kuri sniedz savu apstiprinājumu. Taču galīgo apstiprinājumu reģistrējušās personas saņems vienīgi pēc visām svētku skatēm un to rezultātu apkopošanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)