Banner 980x90

Darba devēji "Facebook" tiešraidē aicinās Latvijā atgriezties ārzemēs dzīvojošos valstspiederīgos

Rīga, 17.okt., LETA. Ceturtdien, 18.oktobrī, sociālā kustība "Latvija strādā" organizēs pirmo Tiešsaistes karjeras dienu, kuras ietvaros "Facebook" tiešraidē uzstāsies 12 vietējo darba devēju pārstāvji, kuri koncentrētā veidā informēs par aktuālajiem darba piedāvājumiem, prasībām un darbā pieteikšanās kārtību, kā arī atbildēs uz skatītāju jautājumiem, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Tiešraidē būs iespēja uzzināt par aktuālo Latvijas darba tirgus piedāvājumu tiem Latvijas valstspiederīgajiem, kas šobrīd dzīvo un strādā ārzemēs, bet vēlētos atgriezties Latvijā. Tiešsaistes karjeras diena ļaus interesentiem pāris minūšu laikā uzzināt vairāk par konkrēto darba devēju, tā aktuālajām vakancēm, prasībām un darbā iekārtošanās procesu.

Starp pirmās tiešsaistes karjeras dienas dalībniekiem būs "Tele2", "Draugiem Group", "Rimi", "Transcom", "PwC", "Swedbank" un citi. Kopumā runātāji pārstāvēs tādas uzņēmējdarbības nozares kā tehnoloģijas, mazumtirdzniecība, finanses un biznesa pakalpojumu centri. Valsts un reģionālos darba devējus karjeras dienā šoreiz pārstāvēs Nacionālie bruņotie spēki, Daugavpils dome un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Latraps".

Darba devēji stāstīs par vakancēm, kas varētu interesēt loģistikas, mārketinga un informācijas tehnoloģiju (IT) speciālistus, nodokļu konsultantus, auditorus, lauksaimniecības tehnikas mehāniķus, klientu konsultantus un citus. Tiešraides laikā tiks stāstīts ne vien par kandidātu prasībām un atalgojumu, bet arī par darba devēju sniegto atbalstu, darbiniekiem sākot darba gaitas Latvijā. Īpaša uzmanība tiks pievērsta arī darba iespējām reģionos.

Tiešraide būs skatāma kustības "Facebook" lapā ceturtdien, 18.oktobrī, plkst.19.30. Ja gadījumā neizdosies pieslēgties tiešraidei, karjeras dienas ieraksts būs pieejams "Latvija strādā" "Facebook" lapā.

"Latvija strādā" ir "Tele2" iniciatīva, kas aicina uzņēmumus, organizācijas un iestādes visā Latvijā brīvprātīgi vienoties kustībā, lai uzrunātu un piesaistītu Latvijas darba tirgum vairāk nekā 170 000 Latvijas valstspiederīgo, kuri šobrīd dzīvo un strādā ārzemēs. Daļu no šiem cilvēkiem iespējams atgriezt Latvijā, piedāvājot konkrētas darba vietas un veidojot stratēģisku komunikāciju ar šo auditoriju, ko kustības biedri apņemas darīt, parakstot memorandu.

Kustības partneri aptver nozares, sākot no mazumtirdzniecības, apkalpojošās sfēras un informāciju tehnoloģiju uzņēmumiem, kas šobrīd aktīvi meklē darbiniekus, līdz dažādu nozaru konsultāciju uzņēmumiem, mākslas nozari pārstāvošām organizācijām un valsts pārvaldes. Kustību atbalsta arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)