Banner 980x90

Biezpiena kūka - visi prasa vēl gabaliņu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Uzreiz varam pabrīdināt, šī kūka no šķīvja pazūd pāris minūtēs, tamdēļ esiet gatavas, pēc pavisam maza brītiņa, atkal ķerties pie cepeškrāsns sildīšanas un garduma sastāvdaļu kopā maisīšanas!

Nepieciešamās sastāvdaļas
Kūkas virskārta
500 g biezpiena 
75 ml saldā krējuma
2 olas
75 g cukura 
1 tējkarote vaniļas cukura
5 ēdamkarotes sagriezti žāvēti augļi pēc izvēles - rozīnes, aprikozes, dzērvenes, ķirši vtml. 

Kūkas pamatne
100 g sviesta 
75 g cukura (vēlams brūnā)
50 g auzu pārslas, 50 g sēklu-riekstu maisījums, 50 g kviešu milti vai pilngraudu milti 
1/2 tējkarotes cepamā pulvera 
1/6 tējkarotes sāls

Pagatavošana
Sēklu-riekstu maisījumu un auzu pārslas sablenderē. Kūkas pamatnei domāto mīksto sviestu saberž ar visām pārējām tai paredzētajām sastāvdaļām. Ieklāj apaļā kūkas veidnē (23 cm diametrā) cepampapīru, ber iekšā sagatavotās mīklas drupačas un vienmērīgi izlīdzina. 

Sasmalcinātam biezpienam (var izmalt caur gaļasmašīnu vai sablenderēt) pievieno cukuru, vaniļas cukuru, žāvētus augļus, saputotu saldo krējumu, olu dzeltenumus un atsevišķi saputotu olas baltumu. 

Sagatavotajai kūkas pamatnei pa virsu lej biezpiena masu un cep, iepriekš sasildītā cepeškrāsnī, 180C grādos, 45 minūtes. Kūku pēc izņemšanas no cepeškrāsns atdzesē vismaz 30 min.

Raksts tapis sadarbībā ar

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)