Banner 980x90

Arī šonedēļ tikai vietām gaidāmas lietusgāzes

Rīga, 23.jūl., LETA. Līdzīgi kā pagājušajā nedēļā, arī šonedēļ Latvijā bieži veidosies lietus un negaisa mākoņi, bet stiprs lietus skars tikai nelielas teritorijas, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Vairāk nokrišņu gaidāms valsts austrumu daļā, mazāk - Kurzemē. Pērkona negaiss dažviet atnesīs stipru lietu un vēju, iespējama arī krusa. Naktīs vietām veidosies migla.

Darba dienās galvenokārt pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, nedēļas izskaņā gaidāms austrumu vējš. Līdz ar to Valdgales ugunsgrēka dūmi un smaka gaidāma Kurzemē, nedēļas sākumā tā iespējama arī Zemgales rietumos.

Nedēļas pirmajā pusē gaisa temperatūra naktīs caurmērā pazemināsies līdz +13..+19 grādiem un dienas laikā paaugstināsies līdz +25..+30 grādiem. Nedēļas otrajā pusē gan naktis, gan dienas kļūs vēl siltākas, gaiss vietām sakarsīs līdz +33 grādiem. Turklāt paaugstināta mitruma dēļ gaiss būs sutīgs.

Pašreizējās prognozes liecina, ka tveice varētu atkāpties augusta otrajā nedēļā.

Šīs vasaras karstums ir pielīdzināms 2010. un 2014.gada svelmei. 2010.gadā tveice valdīja no jūnija beigām līdz augusta vidum, savukārt 2014.gada augusta sākumā Kurzemē tika sasniegts Latvijas absolūtais karstuma rekords - termometra stabiņš pakāpās līdz +36,5 grādiem Rucavā un līdz +37,8 grādiem Ventspils ostā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)