Banner 980x90

Apledojuma dēļ uz valsts galvenajiem ceļiem, šorīt ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 131 tehnikas vienība

Rīga, 14.febr., LETA. Šorīt daudzviet Latvijā apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, bet, lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 131 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienība.

Apgrūtinoši braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Vidzemes šosejā no Vangažiem līdz Līgatnei, Valmieras šosejā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, Rīgas apvedceļā no Salaspils līdz Babītei, Bauskas šosejā no Rīgas līdz Iecavai, Jelgavas šosejā visa maršruta garumā, Liepājas šosejā no Rīgas līdz Saldum, Ventspils šosejā no Rīgas līdz Tukumam un no Strazdes līdz Ventspilij.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoša braukšana ir Alūksnes, Balvu, Daugavpils, Krāslavas, Ludzas, Rēzeknes un Valkas apkārtnē.

LVC brīdina, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)