Banner 980x90

ALTUM aizdevums uzņēmējdarbībai

Ir cilvēki, kuri domā, ka ar ideju vien nepietiek, lai uzsāktu veiksmīgu biznesu, un tādēļ arī neko pat nesāk darīt, lai tuvotos idejas īstenošanai. Taču daudzi zina, ka ar labu ideju ir vairāk kā gana, lai attīstītu pelnošu uzņēmējdarbību. Par to ir pārliecināta arī valsts akciju sabiedrība "Latvijas Attīstības finanšu institūcijā Altum" (ALTUM), kura aizdevumu klāstā izstrādājusi īpašu atbalstu biznesa uzsākšanai.

Jaunajiem uzņēmējiem ALTUM piedāvā aizdevuma programmu "Atbalsts pašnodarbinātības un uzņēmējdarbības uzsākšanai" jeb vienkāršāk – Starta programmu. Tās mērķis ir saimnieciskās darbības aktivitātes paaugstināšana valstī, attīstot biznesa uzsācēju zināšanas un iemaņas, kā arī sniedzot nepieciešamo finansiālo atbalstu saimnieciskās darbības uzsākšanai. Šo atbalstu var iegūt biznesa uzsācēji, vismaz 18 gadus veci Latvijas iedzīvotāji (tai skaitā bezdarbnieki), kam ir neīstenota biznesa iecere vai nesen dibināts uzņēmums. Starta programmas atbalstu var saņemt, ja biznesa uzsācējs vēlas uzsākt komercadarbību vai pašnodarbinātību; ir jaunais uzņēmējs, kura uzņēmums reģistrēts ne agrāk kā trīs gadus pirms vēršanās pēc atbalsta programmas ietvaros vai ir pieredzējis uzņēmējs, kurš dibina jaunu uzņēmumu citā darbības jomā.
 
ALTUM Starta programma ir vērtīga atbalsta sistēma, , kas ietver ne vien aizdevumu, bet arī cita veida atbalstu, piemēram, konsultācijas biznesa plāna sagatavošanā un īstenošanā, apmācības uzņēmējdarbībā un procentu likmju subsīdijas. 

Jāmin, ka aizdevuma programmas ietvaros tiek atbalstīti uzņēmējdarbības projekti līdz 85 tūkstošiem eiro ar klienta līdzdalību vismaz 10% apmērā. Klienta līdzdalība nav nepieciešama, ja aizdevuma summa nepārsniedz septiņus tūkstošu eiro.

Starta programma kopš 2009. gada ir bijusi viens no populārākajiem izmantotajiem aizdevuma veidiem uzņēmējdarbības uzsākšanai. Piecu gadu laikā atbalstu saņēmuši gandrīz 1200 uzņēmumu dažādās nozarēs, kas radījuši un saglabājuši vairāk nekā 2700 darbavietu. Šie skaitļi tikai apstiprina to, ka ALTUM aizdevumi ir tālredzīgs valsts atbalsts biznesam, ko ir vērts izmantot, ja vēlas ideju pārvērst veiksmīgā biznesā.

Ja jūtaties iedvesmoti, Jums atliek vien sazināties ar Starta programmas konsultantu Jums tuvākajā ALTUM filiālē vai Attīstības programmu konsultāciju centrā, un Jums būs dota iespēja sekot savai idejai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)