Banner 980x90

Aizkalnes Raiņa muzejā "Jasmuiža" norisināsies keramikas cepļa atvēršanas un iekurināšanas pasākums

Rīga, 11.aug., LETA. Preiļu novada Aizkalnē, Raiņa muzejā "Jasmuiža" šodien un 12.augustā norisināsies keramikas cepļa atvēršanas un iekurināšanas pasākums, aģentūru LETA informēja Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Zobena.

Keramiķi piepildīs cepli ar saviem apdedzināšanai sagatavotajiem māla traukiem un ap plkst.12 to iekurinās. Kamēr ceplis kurēsies, vakara gaitā pasākuma apmeklētāji varēs aprunāties ar podniekiem, vērot cepļa kurināšanas procesu un ap pusnakti - lielo liesmu.

Par keramiķu darba rezultātu varēs pārliecināties 12.augustā, kad plkst.11 notiks vēl karsto, glazēto trauku izņemšana.

Pirms cepļa atvēršanas notiks viktorīna, kurā tiks uzdoti jautājumi par muzeju, Latgales keramiku, tās tapšanas niansēm, vēsturi, formām un glazūrām. Par pareizām atbildēm apmeklētāji saņems balvas. Viktorīnu vadīs podnieks Andris Ušpelis.

Cepli kurinās tautas lietišķās mākslas centrs "Rēzeknes apriņķa pūdnīki".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)