Banner 980x90

Aicina iesaistīties Preiļu pils atjaunošanā

Preiļu vēstures mantojuma lielākais lepnums ir Preiļu muižas komplekss ar skaisto parku un pili - izcilo  Latgales 19.gadsimta historisma laika muižu arhitektūras paraugu. Jau 1382.gada hronikās Preiļi minēti kā Borhu dzimtas īpašums.

Kā pilsētas informācijas portāls Preili24.lv uzzināja Preiļu novada pašvaldībā, ikviens aicināts iesaistīties Preiļu pils atjaunošanā, lai, sagaidot valsts simtgadi, atkal priecātos par  neogotikas pērli, ko savulaik radīja grāfu Borhu dzimtas pārstāvji.

Preiļu pils celtniecība bija ievērojams notikums tālaika Latgales kultūras dzīvē, un tagad Preiļu pils kopā ar parka apbūvi ir Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. 

Ziņas par to, kāda šī arhitektūras pērle izskatījās agrāk, aizkustina vietējo iedzīvotāju un ciemiņu sirdis. Mēs esam pārliecināti, ka tā priecēs mūs arī tuvākajā nākotnē.  Lai Preiļu pils no jauna dižotos starp simtgadīgā parka kokiem, celtnes renovāciju atlikt nedrīkstēja. Pašvaldība ir lēmusi par pils atjaunošanas darbu uzsākšanu, un ir paņemts kredīts 492 853 eiro apmērā. Plānots piesaistīt finansējumu arī no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projekta ar specifisko atbalsta mērķi, kas paredz saglabāt un aizsargāt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus.

Preiļu pils pēc tās atjaunošanās darbosies kā tūrisma objekts, kurā tiks radīti jauni tūrisma produkti. Vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem būs iespēja sajust, sadzirdēt, izgaršot grāfu Borhu laika  noskaņu.

Preiļu novada dome un nodibinājums "Viduslatgales pārnovadu fonds" aicina ikvienu, kuram ir dārgs mūsu novada kultūrvēsturiskais mantojums un tā saglabāšana, ar ziedojumiem atbalstīt Preiļu pils atjaunošanu. Ziedot iespējams, ieskaitot naudu nodibinājumam "Viduslatgales pārnovadu fonds" ar norādi – Ziedojums Preiļu pils atjaunošanai.

Rekvizīti:

Viduslatgales pārnovadu fonds
Tirgus laukums 1, Preiļi, LV 5301
Reģ.Nr. 40008210954
Banka: AS SEB banka
Konta Nr.LV35UNLA0050021079970
Banka: AS Citadeles banka
Konta Nr. LV17PARX0016753060001 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)