Banner 980x90

Aglonā ieradušies vismaz 1224 svētceļnieki

Rīga, 14.aug., LETA. Uz Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā ieradušies vismaz 1224 svētceļnieki, aģentūra LETA uzzināja Aglonas bazilikas informācijas centrā.

Līdz šim pēc ierašanās bazilikā ir reģistrējušās 32 svētceļnieku grupas, kurā ir 1224 dalībnieki. Vairākas grupas uz Aglonu ieradušās ar velosipēdiem. Šodien dievkalpojumā piedalījušies apmēram 2000 dievlūdzēju, jo svētceļniekiem pievienojušies arī individuālie Aglonas viesi.

Tiek lēsts, ka šovakar un rīt dalībnieku skaits kļūst lielāks, tāpēc pašlaik grūti prognozēt kopējo skaitu.

Informācijas centrā zināja stāstīt, ka daļa svētceļotāju kājām nav mērojuši visu ceļu no savas dzīvesvietas līdz bazilikai, bet nogājuši tikai daļu posma. Piemēram, kāda grupa no Kurzemes ar transportu nogādāta līdz Ludzai, no kurienes kājām devusies uz Aglonu.

Jau vēstīts, ka Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinību pasākumi Aglonas bazilikā līdz šim aizritējuši bez starpgadījumiem. Aglonas novada domes priekšsēdētājs Juris Butēvics (Grāveru pagasta saraksts) pastāstīja, ka Aglonā joprojām ierodas svētceļnieku un citu viesu grupas, taču ap baziliku esot sagatavots pietiekams telšu vietu un stāvlaukumu skaits, un vietas pietiek visiem interesentiem. Arī sastrēgumi nav novēroti, turklāt ceļu satiksmi uzmana policijas darbinieki.

Arī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova aģentūrai LETA apgalvoja, ka pašlaik starpgadījumi svētku norises vietā un apkārtnē nav reģistrēti.

Aglonā šodien notiks Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinības. Svētki sāksies plkst.19 ar Rīgas arhibīskapa metropolīta Zbigņeva Stankeviča svinētu Svēto misi. Plkst.22 notiks Tautas krustaceļš, un meditācijas tam būs sagatavojis Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinības ar dažādiem pasākumiem turpināsies līdz rītdienai, kad notiks svētku galvenā mise.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)