Banner 980x90

Preiļu valsts ģimnāzija sacentīsies par iespēju iegūt 10 000 eiro

Preiļu valsts ģimnāzijas nākotnes redzējums atzīts par vienu no 10 labākajiem Latvijā un piektdien, 6.maijā cīnīsies par galveno balvu – iespēju iegūt savai skolai Samsung tehnoloģijas 10 000 eiro vērtībā.

Preiļu valsts ģimnāzijas komanda nākusi klajā ar drosmīgu risinājumu, dodot iespēju skolēniem pašiem izvēlēties vietu, laiku un mācību tempu. Jaunā pieeja paredz kombinēt tradicionālo stundu apmeklējumu ar iespēju skolēniem noskatīties skolotāja stāstīto video formātā, apspriest uzzināto domubiedru grupās, kā arī apgūt vielu individuāli, atrodot sev piemērotāko ritmu. Tas palīdz skolēniem, kuri noteiktā priekšmetā orientējas labāk, apgūt priekšmetu padziļināti, bet tiem, kuriem iet lēnāk – bez stresa izprast vielu, nekavējot pārējo klases darbu.

Projekta testā piedalījās 9 skolotāji un 62 skolēni – lielākā daļa iesaistīto skolēnu atzina, ka mācību process kļuvis mūsdienīgāks, puse norādīja, ka mācību laiku izmantojoši optimālāk un 26% skolēnu uzlabojušās sekmes.

"Pārmaiņu projekts mūsu komandai ļauj apzināties savus spēkus, noticēt sev un virzīties tālāk pa sevis pilnveides ceļu. Tā ir uzdrīkstēšanās domāt citādāk un lauzt stereotipus. Iespēja sajust drauga atbalstu un ielikt tajā prieku, iedvesmoties citam no cita, realizēt neiespējamo – kopā varam daudz vairāk, nekā spējam iedomāties", atzīst skolas direktore Ligita Pauniņa, piebilstot, ka komandas izvelētais projekts māca būt par līderi, jo tikai līderi dara lietas, ko parasti cilvēki darīt nevēlas. Skolu izstrādātos pārmaiņu projektus vērtēja kompetenta žūrija tās vadītājas - skolotājas un bijušās Izglītības un zinātnes ministres - Mārītes Seiles vadībā.

"Latvijas izglītības sistēmas lielākā vērtība ir tie skolotāji un skolu vadītāji, kuri arvien seko jaunumiem Latvijā un pasaulē un nepārtraukti pilnveido mācību metodes, sadarbības formas un skolas vidi, lai nodrošinātu skolēniem labāko iespējamo mācību vidi. Vidi, kur bērni ne tikai apgūst zināšanas, bet mācās tās izmantot praktiski, sasaistot ar ikdienas dzīvi un sadarbojoties ar citiem skolēniem un pieaugušajiem. Tikai skolotāji, kas paši ir aktīvi, aizrautīgi, zinātkāri un gatavi mācīties un mainīties, var šādas īpašības attīstīt skolēnos," uzskata Mārīte Seile.

Viņa atzinīgi vērtē šādas privāto uzņēmumu ilgtermiņa iniciatīvas kā "Samsung Skola nākotnei", kas palīdz skolotājiem un motivē darboties aktīvāk. "Samsung Skola nākotnei" programmas noslēguma pasākums notiks 6. maijā LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Rīgā.

Finālā sacentīsies skolas no Baltinavas, Grundzāles, Jelgavas, Limbažiem, Preiļiem, Rīgas, Tukuma, Valmieras un Ventspils. Pasākumā piedalīsies LR Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, "Samsung Electronics Baltics" prezidents Filips Čois, skolu mentori un citi izglītības jomas entuziasti. Priecāsimies, ja pagodināsiet pasākumu ar savu klātbūtni. Esam pārliecināti, ka arī Jūsu skola novērtēs savējo atbalstu! Papildu informācija: Līga Bite "Samsung Skola nākotnei" programmas vadītāja Baltijā E-pasts: l.bite@partner.samsung.com Tel: 29109944 www.skolanakotnei.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)