Banner 980x90

Vasaras brīvlaikā Preiļu novadā 163 skolēniem tiks nodrošinātas darba vietas

Daugavpils, 20.jūn., LETA. Preiļu novadā 163 skolēniem vecumā no 13 līdz 18 gadiem, kuri mācās Preiļu novada vispārizglītojošās mācību iestādēs un kuru dzīvesvieta deklarēta Preiļu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, tiks nodrošinātas darba vietas, aģentūru LETA informēja Preiļu novada pašvaldībā.

Tādējādi, iesaistoties pašvaldība organizētajā vasaras nodarbinātības programmā, bērni un pusaudži varēs lietderīgi pavadīt daļu vasaras brīvlaika savā pilsētā vai lauku ciematos, iegūstot darba pieredzi, apgūstot nepieciešamās darba pamatprasmes un iemaņas.

Kopumā pašvaldībā šogad tika saņemti 179 pieteikumi, tos visus izvērtēja pašvaldības izveidota darba grupa. Pamatojoties uz Preiļu novada domes noteikumiem "Par kārtību, kādā organizējami skolēnu nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā Preiļu novadā" un izvērtējot iesniegumus, tika nolemts, ka darba vietas novadā tiks nodrošinātas 163 skolēniem.

Novada lauku teritorijās - Aizkalnes, Pelēču, Preiļu un Saunas pagastos - darba vietas tiks nodrošinātas 47 skolēniem, savukārt 116 jaunieši nodarbinātības pasākumos iesaistīsies dažādās iestādēs Preiļos.

Nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā iesaistītie skolēni katrs strādās astoņas darba dienas, 13 un 14 gadus veci skolēni tiks nodarbināti ne vairāk kā četras stundas dienā, bet jaunieši no 15 gadu vecuma strādās ne vairāk kā sešas stundas dienā, saņemot atlīdzību par paveikto darbu, kura noteikta atbilstoši Darba likumā noteiktajām prasībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)