Banner 980x90

Vanagos izremontēta informācijas un atbalsta centra zāle

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Informācijas un atbalsta centrs "Vanagi" ir Vārkavas novada pašvaldības iestāde, kas tika izveidota 2012.gadā pēc Vanagu pamatskolas reorganizācijas un darbojas bijušās skolas ēkā.

Kā pilsētas informācijas portālam Preili24.lv pavēstīja Vārkavas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Praņevska, šobrīd tajā mājvietu  rod arī Vanagu bibliotēka, kā arī biedrība "Vēlme". Centra zāle, kas skolas pastāvēšanas laikā bija gan sporta, gan svinību zāle, ir arī novada kultūras pasākumu norises vieta, kā arī pašvaldība to piedāvā izīrēt dažādiem privātiem pasākumiem. Zālē notiek arī vietējo pašdarbības kolektīvu – tautas deju kopas un sieviešu vokālā ansambļa – mēģinājumi, vingrošanas un citas nodarbības.

Pēc skolas pārtapšanas par centru zāle tika pielāgota vairs tikai kultūras pasākumiem – sporta nodarbībām paredzētais inventārs tika daļēji izvākts, taču tas neko daudz zāles izskatā nemainīja, jo tajā bija palikušas ievērojamas nolietošanās pēdas: IAC vadītāja Janīna Praņevska atminas, ka zāles sienas pēdējoreiz tika krāsotas pagājušā gadsimta 80.gadu vidū, logi mainīti 90.gadu sākumā, lielākās pārmaiņas kopš tā laika ir pieredzējusi vien vecā koka dēļu grīda – to laiku pa laikam pārkrāsoja.

Jāmin, ka šī zāle atrodas ēkas 2.stāvā. Skolas ēku cēla 1959.gadā un tolaik grīdas konstrukcijā kā siltināšanas un skaņas izolācijas materiāli tika izmantoti izdedži un būvgruži. Kā jau iepriekš minēts, skolas zālē visas tās pastāvēšanas vēsturē ir notikuši un arī šobrīd notiek dažādi kultūras pasākumi un balles – laikam ritot, ievēroja, ka zāles grīda vairs nav stabila. Šis jautājums tika aktualizēts uzreiz pēc Zolitūdes traģēdijas: pašvaldība pieaicināja ekspertus, kas konstatēja, ka grīdas sijas ir ielīkušas un nepieciešama drīza rīcība. 2015.gadā, gatavojoties Vanagu pamatskolas 95.dibināšanas gadadienas sarīkojumam, grīda tika izremontēta – no konstrukcijas  izvāca būvgružus un izdedžus, pielaboja sijas, nomainīja  grīdas segumu – koka dēļu grīdas vietā nāca ozolkoka parkets. Pasākumu apmeklētājiem un pašdarbības kolektīvu dalībniekiem par zāles grīdas drošumu vairs nebija jāraizējas. Diemžēl plašākam remontam laika vairs nebija atlicis, to atlika uz vēlāku laiku. Iepirkumu remontdarbiem izsludināja 2015.gada decembra sākumā un jau šī gada 2.februārī zāles remonts bija beidzies un tika pieņemts. Pašvaldības izpilddirektors Elmārs Sparāns atzinīgi vērtē konkursā uzvarējušās Daugavpils firmas "LD būve" veikumu – darbi ritēja ātri un kvalitatīvi: zāles sienas tika apšūtas ar reģipsi, nokrāsotas oranžīgā tonī, iekārti griesti, nomainīta elektroinstalācija, gaismas ķermeņi izvietoti ne tikai pie griestiem, bet arī zāles sānos, ar dekoratīviem materiāliem nomaskēti vecie radiatori, nomainītas abas ieejas durvis. Remonta kopējās izmaksas ir 9435, 74 eiro (ar PVN), tie nāk no pašvaldības pamatbudžeta. Zālei jau pirms kāda laika ir sagādāti 90 jauni mīkstie krēsli, tiek domāts arī par aizkariem.

Pirmais lielākais, publiskais pasākums Vanagu informācijas un atbalsta centra zālē ir paredzēts 7.martā, kad tajā koncertēs Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš un komponists, diriģents, novadnieks Juris Vaivods un tad ikviens apmeklētājs varēs novērtēt arī zāles jauno izskatu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)