Banner 980x90

Vamieras pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu algas palielina līdz 667 eiro

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Ceturtdien, 25.augustā, Valmieras pilsētas pašvaldības domes sēdē deputāti lēma par izmaiņām Valmieras pilsētas pašvaldības dibināto un finansēto pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieku atalgojuma noteikšanas kārtībā, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Mēneša darba algas likme Valmieras pilsētas pašvaldības dibināto pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem būs 667 eiro. Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, sākot no 1.septembra, pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem darba slodze būs 40 stundas nedēļā, no kurām 36 stundas ir darbam ar bērniem, bet četras stundas – lai sagatavotos nodarbībām.

Līdz 31.augustam valsts noteiktais atalgojums pirmsskolas izglītības pedagogiem bija 420 eiro par likmi (30 darba stundas). Valmieras pilsētas pašvaldība līdz šim maksāja 500 eiro par likmi, tādējādi starpību sedzot no pašvaldības budžeta.

Pamatojoties uz 5.jūlijā valdības apstiprinātajām izmaiņām Ministru kabineta noteikumos jaunā kārtība stāsies spēkā šī gada 1.septembrī.

Valmieras pilsētas pašvaldība pieņēmusi lēmumu, ka no 1.septembra visās pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs darbalaiks būs no plkst.7.30 līdz plkst.19.00. Tas nolemts, lai nodrošinātu labāku pirmsskolas izglītības iestāžu sniegto pakalpojumu, būtu atbalsts vecākiem, kuriem darbalaika dēļ ir apgrūtinoši atnākt bērnam pakaļ līdz plkst.18.00.Tāpat arī tiks vērtēts, cik liels ir pieprasījums un nepieciešamība šādām izmaiņām.

Pirmsskolas izglītības iestāžu grupiņās tiks nodrošināts arī, ka rotaļu nodarbību laikā vienlaikus ar bērniem darbosies divas audzinātājas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)