Banner 980x90

Uzņēmumā "Preiļu siers" izveidojušās avārijas situācijas rezultātā Feimankas upē konstatēta zivju bojāeja

Rīga, 19.jūl., LETA. Vakar, 18.jūlijā, Valsts vides dienesta (VVD) Daugavpils reģionālā vides pārvalde (RVP) saņēmusi iedzīvotāju sūdzības par Feimankas upē atrastām beigtām zivīm, par ko, visticamāk, ir atbildīga AS "Preiļu siers", aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Pēc sūdzību saņemšanas Daugavpils RVP inspektori veica un joprojām turpina upes apsekošanu un beigto zivju uzskaiti posmā no Ančkinu ciema Vārkavas novadā Vārkavas pagastā līdz Renģertova ciemam Līvānu novada Sutru pagastā. Bukleviča norādīja, ka masveida zivju bojāeja nav konstatēta.

VVD pieļauj, ka, visticamāk, zivju bojāeju Feimankas upē varēja izraisīt īslaicīga neattīrītu notekūdeņu noplūde no AS "Preiļu siers" ražotnes Preiļu pilsētā, jo uzņēmuma ražošanas procesā otrdienas naktī, 17.jūlijā, bija notikusi avārija. Radītā piesārņojuma apjoms šobrīd tiek precizēts. Piesārņojums, pārvietojoties pa Feimankas upi, lokalizējās upes seklākajās vietās un ir izraisījis lokālu zivju bojāeju. Situāciju esot pasliktinājusi arī augstā gaisa temperatūra.

Bukleviča apgalvoja, ka šobrīd uzņēmums strādā pie avārijas situācijas novēršanas, un tā darbības rezultātā radušies notekūdeņi tiekot uzkrāti ražotnes teritorijā esošajos betonētajos dūņu laukos. Uzņēmumam ir jāveic monitorings notekūdeņu attīrīšanas iekārtas izplūdes vietā Preiļupītē, kā arī jānodrošina citi preventīvie pasākumi, lai nepieļautu kaitējumu videi.

Daugavpils RVP sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību pret "Preiļu sieru" saistībā ar VVD neinformēšanu par radušos avārijas situāciju. VVD veiks arī zivju resursiem nodarītā zaudējuma aprēķinu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)