Banner 980x90

Riebiņu novadā par domes priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēl Pēteri Rožinski

Daugavpils, 15.jūn., LETA. Riebiņu novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par pašvaldības vadītāju vienbalsīgi ievēlēts šajās pašvaldību vēlēšanās Riebiņu novadā uzvarējušā Latvijas Zaļās partijas (LZP) saraksta līderis, līdzšinējais domes priekšsēdētājs Pēteris Rožinskis.

Domes priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas plānotas nākamnedēļ, 20.jūnijā, ārkārtas domes sēdē.

Kā liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā, par LZP nobalsoja 52,21% vēlētāju. Novada domē minēto sarakstu pārstāvēs astoņi deputāti, kuru vidū bez Rožinska ir arī Jāzeps Ivanāns, Dainis Alžāns, Maigonis Mediņš, Margarita Krole, Arnis Opolais, Alberts Upenieks un Marija Bernāne.

Latvijas Zemnieku savienība ar 17,79% vēlētāju atbalstu domē ieguvusi trīs deputātu vietas, ko ieņems Āris Elsts, Ārija Pudule un Ineta Anspoka. Par Latgales partiju nobalsoja 14,73% vēlētāju, tādējādi domē strādās divi šīs partijas pārstāvji - Jānis Kupris un Andrs Sondors.

Par Latvijas Reģionu Apvienības, Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas kopīgo sarakstu nobalsoja 7,04% vēlētāju, bet par partiju "Saskaņa" - 6,59% vēlētāju, kas abām partijām nodrošina pa vienam deputātam - domē attiecīgi strādās Juris Sparāns un Edgars Vilcāns.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)