Banner 980x90

Preiļus apmeklēja Satiksmes ministrs Anrijs Matīss

Sestdien, 29.novembrī Preiļos darba vizītē ieradās Satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Preiļu novada domē ministrs kopā ar VAS "Latvijas Valsts ceļi", VAS "Latvijas dzelzceļš" un VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" pārstāvjiem tikās ar Preiļu novada domes un Latgales plānošanas reģiona vadību, kā arī medijiem, lai pārrunātu esošo un plānoto autoceļu rekonstrukcijas gaitu Preiļu novadā un Latgalē, kā arī vienotos par citiem pašvaldībai būtiskiem transporta nozares jautājumiem.

Tikšanās laiks bija ierobežots vizītes saspringtā grafika dēļ - ministram pēc vizītes Preiļos bija jādodas uz Ludzu, lai ar Ludzas novada pašvaldības pārstāvjiem piedalītos rekonstruētas tranzītielas posmu atklāšanā.

Pārrunu laikā tika aktualizētas vairākas problēmas un prioritārie darbi, savukārt ministrs sniedza ieskatu par tuvāko gadu plāniem un iecerēm, kas tiks īstenoti jaunajā plānošanas periodā.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs klātesošos informēja par šogad īstenotajiem projektiem tranzītielu sakārtošanā, kā arī uzsvēra, ka šobrīd prioritāte ir noasfaltēt tos grants ceļus, kas savieno pagastu pārvalžu centrus ar reģionālajiem centriem. Jautājot ministram par jauna apvedceļa izbūvi Preiļos, viņš paskaidroja, ka šobrīd akcents tiek likts uz esošo ceļu tīklu sakārtošanu, nevis jaunu ceļu izbūvi, jo ir ļoti daudz kritisku ceļu posmu, kuri prasa to atjaunošanu. Taču tā kā minētā apvedceļa izbūve tiek plānota ar mērķi attīstīt un atbalstīt uzņēmējdarbību, kā arī novirzīt tranzītplūsmu ārpus pilsētas centra, tad ir jāmeklē risinājumi un attiecīgi jāplāno turpmākā darbība.

Tikšanās laikā diskusijas dalībnieki pievērsās jautājumam par iespējām attīstīt Daugavpils lidostas projektu, jo šis lēmums būtu stratēģiski svarīgs Latgales reģionam. Ministrs norādīja, ka šo ideju ministrija atbalsta, jo ģeogrāfiskā ziņā šī projekta īstenošana būtu svarīga, taču šobrīd un arī nākamajā plānošanas periodā projekta virzībai iespēju un finansējuma nav.

VAS "Latvijas Valsts ceļi" valdes priekšsēdētājs Jānis Lange informēja, ka nākamajos septiņos gados ir plānots sakārtot daudz ceļus un to posmus, kā vienu no tiem minot, ceļa Preiļi - Špoģi posmu atjaunošana nākamajā gadā. Skaidroja, ka no pašvaldību aktivitātes ir atkarīga sakārtojamo objektu pārskatīšanas prioritāte.

Latgales plānošanas reģiona Administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne izteica pateicību ministram par Latgales īpašo programmu, kuras ietvaros tika veltīta liela uzmanība Latgales ceļu sakārtošanai. Ceļi ir viena no svarīgākajām iedzīvotāju prioritātēm - tie ir nozīmīgi vietējiem lauksaimniekiem, uzņēmējiem un ikviena iedzīvotāja mobilitātei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)